Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Борш с Месо и Кисело ЗелеБорш с Месо и Кисело Зеле
30 Юни
Нарязваме на ситно киселото зеле, сипваме го в тенджерата, наливаме достатъчно количество вода, затваряме и варим 20 минути. През това време си нарязваме чушката и лука на малки парченца....
Постен борш с кисело зелеПостен борш с кисело зеле
17 Април
1
След това застройваме с разбито яйце и кисело мляко, като внимаваме да не се пресече. Постният борш с кисело зеле е готов....
Борш чорба с кисело зелеБорш чорба с кисело зеле
01 Дек.
При сервиране добавяме към борш чорбата с кисело зеле цедено мляко....
Класически руски борш с телешко месоКласически руски борш с телешко месо
13 Януари
2
Класическият руски борш с телешко месо е готов....
Детска супа борш с телешко месоДетска супа борш с телешко месо
29 Януари
Измиваме и нарязваме на парчета месото и зеленчуците. В кравето масло и малко вода задушаваме месото, след което го варим, докато поомекне. Към него прибавяме картофите, морковите, пиперките, карфиола и лука и ги варим...
Борш с кисело зеле и свинскоБорш с кисело зеле и свинско
07 Февр.
Задушават се в малко масло, като накрая към тях се добавя наситненото кисело зеле. Всичко се разбърква много добре и след това се прибавя при месото и бульонът, а също и свареният грах. Варите до готовност....
Борш с телешко месо, шунка и сметанаБорш с телешко месо, шунка и сметана
10 Февр.
Прибавяме нарязаните на малки кубчета шунка и отстраняваме готовия Борш с телешко месо, шунка и сметана от котлона. Подправяме със сметаната и черния пипер. Не пропускайте този вкусен борш по руска рецепта....
Телешко с кисело зелеТелешко с кисело зеле
04 Април
След това прибавете нарязаното на парчета телешко и запържете до златисто. Добавете накълцаното кисело зеле, разбъркайте добре и оставете да се задушава на умерен котлона за 30 минути....
Чудо! Продават телешки колбас без телешко месо!Чудо! Продават телешки колбас без телешко месо!
12 Дек.
1
Редица фирми предлагат безпрепятствено в магазините пресни телешки колбаси, които са произведени от всичко друго, но не и телешко месо....
Месо с кисело зелеМесо с кисело зеле
21 Дек.
В тавичка сложете половината от едро нарязаното зеле и наредете пържолите. Покрийте с останалото зеле. Залейте с мазнината и 1 ч.ч. зелев сок....
Прясно зеле с телешко месоПрясно зеле с телешко месо
16 Януари
Сваряваме месото и отцеждаме бульона, който ще ползваме по-късно. Нарязаната зелка задушаваме в маслото, добавяме нарязаното месо, овкусяваме с подправките и оставаме да се задуши около 10 мин. Прехвърляме в тава,...
Зимен Борш с Месо и ЗелеЗимен Борш с Месо и Зеле
16 Юли
В голямо гърне или голям гювеч, който да побере всички продукти, се поставят нарязаните на парчета сурови говежди гърди, гъска, свински гърди, сурово цвекло - рендосано и престояло във вода. Всички други зеленчуци се нарязват...
Кисело зелеКисело зеле
05 Дек.
1
История на кисело зеле Киселото зеле е изключително важна и неизменна част от българската национална кухня. Въпреки това се смята, че германците за пръв път са произвели кисело зеле....
Патешко месо с кисело зелеПатешко месо с кисело зеле
07 Септ.
1
Не трябва да се прекалява със солта, защото киселото зеле е солено. След като се свари месото се изчиства от кожата и се обезкостява. Приготвя се една голяма зелка кисело зеле, нарязва се и се слага в тенджера....
Пуешко месо с кисело зелеПуешко месо с кисело зеле
08 Април
Пуешкото се нарязва на порционни парчета, зелката на по-едро, лукът на ситно. В тиган се загрява заедно олиото и маслото и се запържва до златисто лукът. Добавя се червеният пипер и се разбърква. Налива се една чаша гореща...
Свинско месо с кисело зелеСвинско месо с кисело зеле
03 Април
В тенджера наредете ред зеле, ред месо и пак ред зеле. Залейте с мазнината, в която предварително сте запържили червения пипер и сложете да се готви на котлона....
Кисело зеле с амарант и телешкоКисело зеле с амарант и телешко
19 Януари
Сипваме малко расол отново, в зависимост колко кисел е и колко рядко искаме да остане ястието. Сипва се амарантът - около 200 г....
Телешко месо с прясно зеле в мултикукърТелешко месо с прясно зеле в мултикукър
30 Май
Оставете телешкото задушено да се готви за 1 час. Сервирайте, като поръсите с прясно нарязан магданоз. Телешкото месо с прясно зеле в мултикукър е много вкусно....
Литовска салата със зеле и телешко месоЛитовска салата със зеле и телешко месо
03 Дек.
Месото се разкъсва на тънки влакна. Морковите се обелват и се настъргват на едрото ренде. Чушката се нарязва на много тънки ивици. Зелето се нарязва на ситно. В купа за салата се смесват месото, чушката, морковите...
Яхния от телешко месо с кисело млякоЯхния от телешко месо с кисело мляко
15 Януари
Оставя се да се довари до пълното омекване на телешкото. Накрая яхнията се застройва с разбитото кисело мляко с накълцания магданоз. Поднесете топъл домашен хляб към готовата яхния от телешко месо с кисело мляко....
Пържено кисело зеле със свинско месоПържено кисело зеле със свинско месо
22 Дек.
Изпърженото месо се добавя към готовото зеле или се сервира отделно от него. Пърженото кисело зеле със свинско месо е много вкусно....
Печено свинско месо с кисело зелеПечено свинско месо с кисело зеле
18 Септ.
Прибавете нарязаното зеле и разбъркайте добре. Изравнете добре и върху зелето сложете парченца тлъстина, която е отделена от месото при печене. Поръсете с червения пипер и добавете лютите чушлета....
Капама с месо и кисело зелеКапама с месо и кисело зеле
25 Дек.
Отгоре поставяме и нарязаното зеле и останалите два листа зеле. Смесваме зелевата чорба заедно с виното и го изсипваме. Поставяме приготвената капама във фурната и печем за 2.5 часа....
Пикантно кисело зеле със свинско месоПикантно кисело зеле със свинско месо
21 Януари
Зелето се нарязва на парчета. Към него се добавят нарязаното свинско месо /то се посолява малко/, чушките, червеният пипер, олиото и около 1 ч.ч. вода. Готви се на тих огън, докато всички продукти омекнат, като от...
Кисело зеле с пържено свинско месоКисело зеле с пържено свинско месо
30 Март
2
Киселото зеле измиваме и нарязваме на ситно....