Edin.bg»Статии»Как да»Как да направим добро впечатление при запознанство?

Как да направим добро впечатление при запознанство?

Как да направим добро впечатление при запознанство?

Както знаем, не получавате втори шанс да направите първо впечатление. Как да установите контакт и какво да направите, за да сте сигурни, че ви помнят и искат да продължат комуникацията?

Много ще зависи от това дали запознанството е планирано. Ако е така, тогава си струва да отделите време за подготовка - разберете повече за човека и неговите интереси, разберете ги поне на основно ниво и може би подгответе няколко въпроса. На човек винаги му е приятно да говори за това, което му е близко и в каквото е добър. Останалите съвети за добро първо впечатление при запознанство, които ще опишем по-долу, по принцип са универсални.

Осъществете зрителен контакт и се усмихнете

Откритият поглед и искрената усмивка са вашите козове във всеки разговор и при запознанство с нови хора. Показването на дружелюбност е релаксиращо и изгражда доверие. В същото време не се опитвайте да се доближите твърде много - границите на личното пространство са различни за всеки. Останете на една ръка разстояние, докато другият човек направи крачка към вас.

Обръщайте се по име към новия познат

Дори ако не помните имена, струва си да се постараете повече и да запомните името на новия познат. Препоръчително е да използвате формата на името, с което се е представил. Именно тази комбинация от звуци е най-приятна за него, а използването на лично обръщение винаги прави събеседниците по-близки. И не смейте да съкращавате Мария на Мими или Александър на Сашо, докато не ви бъде позволено да го направите (малка е вероятността Мария да го позволи, имайте предвид, и потенциалния Сашо също). Ако сте сбъркали името, извинете се. Катастрофа, разбира се, в този случай няма да се случи, но може да остане лошо впечатление.

Слушайте с интерес при запознанство

Първо запознанство

Ако вашият събеседник ентусиазирано говори за нещо, не се прозявайте. Дори ако ви четат лекции за безгръбначни и последният път, когато сте чули тази дума, е било в час по биология в училище. Вие се интересувате от този човек, което означава, че трябва да е интересно да го слушате. Особено ако става дума за ново запознанство с жена. Запомнете: да слушате с интерес не означава да се хващате за сърцето и непрекъснато да възкликвате „Наистина ли? ! “ Не прекалявайте, иначе човекът ще реши, че му се подигравате.

Потърсете общи теми при запознанство

Ако съвсем случайно (или неслучайно) имате общи интереси, не пропускайте възможността да говорите за тях. И двамата ли обичате театъра? Обсъдете последната премиера. И двамата ли предпочитате книги от определен жанр? Перфектно! Имате ли смартфони от същата марка? Е, това ще свърши работа като за начало, ако няма нищо друго. Както знаете, не си струва да говорите за политика, пари и здраве.

Чувствайте се свободни да говорите

Изразете мнението си, коментирайте, спомнете си виц или случка, която отговаря на ситуацията – приложете я. Разговорът не трябва да спира. Срамежливостта или очакването да бъдете постоянно забавлявани е пряк път към факта, че вашият събеседник ще избяга при някой по-общителен. Не е необходимо обаче постоянно да бърборите, без да дадете време на човека да дойде на себе си. Поддържайте баланс.

Добрата дума радва всеки

Как се прави добро първо впечатление

Кажете нещо хубаво на събеседника си. Направете комплимент за облеклото му (ако има какво да похвалите), обърнете внимание на интересния нюанс на очите му (първо погледнете по-отблизо, може би това са лещите и комплиментът няма да работи), не се срамувайте да кажете „ти си толкова добър в това и това! “ Основното нещо е да се каже истината.

Станете огледало

Техниката е толкова стара и често използвана, че почти се е превърнала в клише, но работи. Обърнете внимание на изражението на лицето, позата и любимите думи на събеседника. Ако в тях няма нещо, което по някаква причина не можете да повторите, не се колебайте да повторите. Важно е внимателно и ненатрапчиво да копирате събеседника си. Повтаряме: техниката е добре позната и интензивните опити да се харесате и „влезете под кожата“ няма да предизвикат приятни усещания у всеки.

Най-важното е да се държите възможно най-естествено, за да направите добро впечатление при запознанство. Не трябва да се преструвате на някой, който не сте. Първо, лъжата обикновено е ясно видима и досадна, и второ, ако човек реши да продължи да общува с вас, той може да се почувства измамен.

Вижте също:

- Съвети при онлайн запознанства;

- Как да се запозная с момиче във Facebook;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest