Edin.bg»Статии»За Дома»Пералня с инвенторен монтор - какво означава?

Пералня с инвенторен монтор - какво означава?

Пералня с инвенторен монтор - какво означава?
Сгъваема масичка за лаптоп и таблет
Препоръчано за теб:
Сгъваема масичка за лаптоп и таблет
36.00 лв.
Виж ››

Инверторният мотор в пералните е сравнително нова технология, която доведе производството на ново и по-високо ниво на качеството. Този инверторен двигател/мотор може да откриете в повечето си нови домакински уреди вкъщи, понеже той е доста по-устойчив на износване и има по-добри технически характеристики спрямо предишните. Поради тази причина е предпочитан от производителите.

Отличителната черта на инверторния мотор е именно способността му да преобразува променливия ток в постоянен такъв. След тази промяна инверторът може да създаде променлив ток с нужната честота, което от друга страна пък ви позволява точно да контролирате работната му скорост.

Най-съществената и важна разлика между инверторния двигател/мотор и познатия мотор е отсъствието на конструктивни елементи, триещи се заедно - четки.

Движението на ротора на инверторния двигател се осигурява чрез действието на електромагнитно поле. Звучи сложно на пръв поглед, но реално погледнато не е, затова за да ви е по лесно да разберете разликата се запознайте с положителните и негативни качества.

Плюсове на пералните с инвенторен мотор

- На първо място е повишената ефективност на двигателя. Тя се осигурява благодарение на по-ниските разходи за енергия, необходими за въртене на двигателя, поради отсъствието на четки. Поради тази причина предлаганите перални с инверторен мотор са обозначени с енергиен клас А.

Пералня

- Друго много важно нещо е високото ниво на издръжливост на оборудването, съответно и по-ниската нужда от поддръжка. Причината за това е, че инверторният мотор в пералнята не изисква редовна подмяна на четки. По статистика средно живота на пералня с мотор тип инвертор е 15-20 години.

- Поради липсата на триещи се части, инверторният мотор създава по-малко шум по време на работа си.

- Той не изисква време за ускорение и почти моментално достига необходимия брой функционални обороти, а също така осигурява точното им поддържане през целия работен цикъл.

Минуси на пералните с инвенторен мотор

- Най-същесвеният недостатък е, че пералня с инвенторен мотор е с по-висока цена при покупка. Нужна е двойно по-голяма инвестиция за закупуване на пералня с такъв мотор.

- При евентуална повреда на мотора, цената на компонентите за ремонт също е по-висока, спрямо на предшествените такива.

Вижте също:

- Избор на пералня със сушилня;

- Пералня с пара - плюсове и минуси;

- Как да почистим пералнята;

- Защо пералнята не пълни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest