edin.bg»Статии»За Дома»Как да подредим дрехите в гардероба?

Как да подредим дрехите в гардероба?

Как да подредим дрехите в гардероба?
Сгъваема масичка за лаптоп - 60 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сгъваема масичка за лаптоп - 60 см
35.00 лв.
Виж ››

Гардеробът е мястото, където съхраняваме вещите си, но с времето той може да се превърне в истински склад. Дънки, блузи, пуловери, палта и какво ли още не. Ако не можете да намерите правилния тоалет, защото е потънал в купчина дрехи или просто не знаете откъде да започнете, прочетете статията. Разберете как да подредите дрехите в гардероба!

1. Подредете облеклото по сезон

Първо разпределете дрехите си според сезоните. Измъкнете всички зимни неща и ги сложете отделно, след дрехите за цялото лято и т.н. Това ще ви помогне бързо и ефективно да намерите артикул от гардероба в подходящия сезон.

2. Подредете дрехите по категории

Следващата стъпка е да разграничите и подредите дрехите по категории. Сложете всички тениски на една купчина, всички панталони на друга. Това ще ви помогне да организирате по-добре гардероба си и бързо да намерите това, от което се нуждаете.

3. Правилото за 12 месеца

Подреждане на гардероб

Ако не сте носили нещо повече от 12 месеца, най-вероятно то вече не е необходимо. Следователно следващата стъпка е да премахнете такива елементи от гардероба. Решете какво да правите с тях: изхвърлете ги, подарете ги или ги продайте.

5. Започнете с малко

Ако не знаете откъде да започнете, започнете с малко. Например от анализа на един рафт до подредба на целия гардероб. След това преминете към следващия рафт и така нататък. Няма да ви натовари и няма да ви измори прекалено бързо.

6. Използвайте кутии и каси

Използвайте кутии, кошници и дървени касетки за съхранение на неща. Така ще поддържате шкафа си организиран и ще освободите място за дрехи, които не използвате твърде често.

7. Използвайте закачалки

Закачалки за подреждане на гардероб

Използвайте закачалки, за да съхранявате вещи, които е най-добре да държите изпънати, като палта, костюми, блузи и др. Можете да ги поддържате във форма и да избегнете набръчкване.

Поддържането на подреден гардероб не е сложна задача. Най-важното е да избегнете трупането на прекалено много вещи и безразборното пазаруване. По този начин спестявате не само пространство, но и пари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest