Edin.bg»Статии»За Семейството»Оригинални пожелания за кръщене

Оригинални пожелания за кръщене

пожелания за кръщене

Кръщенето е християнски свещен празник, на който децата се превръщат в пълноправни християни и получават Божията благословия.

На кръщенето децата традиционно се кръщават в църква, като ритуалът е съпътстван от обичаи като рязане на косичката, изплакване на краката и преобличане с нови дрехи.

Кръщенето се смята за скъп семеен празник и повод за отпразнуване на това, че детето се превръща в християнин. Ето защо на кръщенето се поднасят подаръци, но и се отправят емоционални послания.

Пожеланията на кръщенето са емоционални, красиви и отправят желания към новото християнче.

Ето и някои идеи за пожелания на кръщене:

За момиче

Мило момиче, днес ти получи Божията благословия и нека тя донесе мир и любов в сърцето ти! Желая ти да бъдеш смирена, мъдра и добра. Нека морала бъде твой вечен добродетел, а щастието твой най-верен спътник. Узрявай безгрижно, радостно и нека бъде светъл твоят път!

Честито Свето Кръщение, принцесо! Пожелавам ти да градиш път, осеян с мир, любов, вяра и надежда. Нека те очакват само безгрижни дни на радост и щастие. Нека сърцето ти те ръководи и мъдростта да те съпровожда по пътя на живота!

оригинални пожелания за кръщене
Снимка: debowscyfoto/pixabay.com

За момче

Скъпо момче, честит да бъде този твой свещен красив празник! Желая ти мир в душата, любов в сърцето, мъдрост в ума и щастие в живота! Бъди смирен, непоклатим и смел. Нека те следва път, осеян с безгрижие, светлина, хармония и обич. Бъди благословен, здрав и безкрайно щастлив!

Мило момче, честито кръщение! Днес твоето име получи Божията благословия и ти се превърна в християнин. Затова нека добродетелите вяра, надежда и любов, да озаряват пътя ти и да те ръководят през твоя житейски път. Желая ти смирение, воля, сила и мир в душата!

За родители

Мили родители, вие днес празнувате един от най-важните дни в живота си – вашето скъпо дете стана християнче и получи Божията благословия. Нека пътят ви като семейство да носи само радост, сплотеност, подкрепа, вяра, надежда и хармония. Нека щастието и любовта винаги да ви съпътстват и добродетелите да ви закрилят!

Скъпо семейство, днес се сдобихте с едно християнче. На този красив свещен празник желая да съхранявате винаги любовта във вашия дом, щастието да ви съпътства навсякъде, а мирът да се засее в душите ви. Нека Бог да ви закриля и опазва по пътя на живота!

Вижте и някои идеи за:

- Оригинални пожелания за син;

- Пожелания за рожден ден за приятел;

- Оригинални пожелания за баща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest