edin.bg»Статии»Как да»Как да се запозная с нови хора

Как да се запозная с нови хора

Как да се запозная с нови хора

Да имате близки приятели, с които можете да споделяте всичко и за които знаете, че веднага ще ви помогнат в случай на нужда, е нещо изключително ценно. Замисляли ли сте се обаче, че и нищо не пречи да разширите малко социалния си кръг. Да срещнете нови хора, да говорите за нови неща, за слушате нови истории и т.н.

Но вече познавате всичките си колеги, не сте нито ученик, нито студент. Как точно да се запознаете с нови хора, като не се сещате къде да ги намерите. Ето няколко идеи.

1. Вечерно заведение

Не че има някакъв проблем да се запознаете с нови хора на кафене, но из нощните заведения обикновено шансът е по-голям, защото хората, които можете да срещнете из кръчмите, баровете и дискотеките са по-разкрепостени и приказливи. Вероятно поради употреба на алкохол, кой знае. Но шансът е на ваша страна.

2. Спорт и хоби

Във фитнес салона, на танци или пък в плувния басейн има много голям шанс да се запознаете с нови хора. Същото важи и ако започнете да посещавате курсове по рисуване, по китара или пък нещо още по-креативно като курсове по конструиране с ЛЕГО части. Да, вече има и подобни кръжоци, както им казваха навремето.

3. На гости

Никога не отхвърляйте покана за гости, особено ако знаете, че на въпросното гости ще присъстват и други хора. Мнозина от нас започват да умуват Да отида ли, да не отида ли и то именно от притеснение, че няма да има какво да си кажем с новите събеседници. Е, за всяко нещо има пръв път.

4. Групово събитие

Запознанство с нови хора

Когато искате да се запознаете с нови хора не пропускайте различните фестивали, концерти и други групови събития. На подобни места можете лесно да подхванете разговор и то право в целта, защото ще знаете, че въпросното групово събитие, което посещавате предизвиква интерес и у останалите.

5. Екскурзия

Би било чудесно, ако можете да се запишете за екскурзия до Лондон или Париж, а защо не и до Занзибар, но вероятно финансовият въпрос ще е пречка. Има обаче и много опознавателни екскурзии из България, както и из съседните до нас държави. Ще имате възможност да се запознаете не само с 1 или 2-ма човека, но с цял рейс, пълен с непознати хора.

6. Интернет пространството

Ако просто не разполагате с необходимото време, което да отделите за гореизброените идеи, то можете спокойно да разширите социалните си контакти без напускане на дома си. За тази цел служат социалните мрежи. Не забравяйте обаче, че винаги съществува риск да сте започнали интересен чат с приятна жена, а всъщност да се окаже, че си комуникирате с възрастен мъж.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest