edin.bg»Статии»Как да»Как да преодолея раздялата?

Как да преодолея раздялата?

Как да преодолея раздялата

Великолепната чилийска композиторка Виолета Пара твърди, че човек не трябва да плаче, когато слънцето си отива, защото сълзите ще му попречат да види звездите. Да, що касае мъжете, повечето от тях не са склонни да плачат, но при раздяла страдат не по-малко от жените. Ето защо тук ще ви покажем как по-лесно може да преодолеем раздяла.

1. Избягвайте всякакви контакти с бившата си половинка.

Всяка раздяла би протекла по-тежко, ако вие не се постараете да прекъснете всякакви контакти с бившата половинка. Не ѝ звънете, не ѝ пишете смс-и и се старайте да я отбягвате. Така болката би преминала много по-бързо и лесно. Да, ще дойде момент, в който ще можете спокойно да си поприказвате и да си припомните хубавите моменти, които сте изживели заедно, но е нужно време за това.

2. Научете се да се наслаждавате на свободата си.

След като сте вече напълно свободен, се научете да цените своята свобода. Вече няма кой да ви казва кога и какво да ядете или да пиете, кога и къде да излизате или пък как да се обличате. Ако сте искали да си вземете домашен любимец, а бившата ви изгора е била против, сега е моментът. Или пък сте искали да си купите мотор, но тя е счела, че това е твърде опасно. Е, действайте! Това е чуден начин да се справите с раздялата.

3. Ангажирайте се с различни дейности.

Колкото по-ангажиран е умът ви и зает с нещо, толкова по-рядко ще се сещате за нея. Потопете се в работата си, започнете да спортувате или се отдайте на някое ново хоби.

Начини за преодоляване на раздяла

4. Забавлявайте се.

Не се потапяйте в самотата, а излизайте с истински приятели (същевременно отбягвайки срещи с нейни такива) и дори търсете нови. Посетете всяко ново заведение, бар или дискотека. Твърде вероятно е именно там да се запознаете с нови хора.

5. Това, което е далеч от очите е далеч от сърцето...

Дори да сте спазили всичко казано дотук, то няма как и крачка да сте направили към преодоляването на раздялата, ако на бюрото или на нощното си шкафче продължавате да държите нейна снимка или ваша обща. Приберете някъде всички вещи, които ви напомнят за нея или него, и ще видите как някой ден, когато сте забравили за болката, ще можете да ги извадите на бял свят и вместо тъга да изпитате само радост от хубавите спомени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати