edin.bg»Статии»Астрология»Характер на жената Козирог

Характер на жената Козирог

Характер на жената Козирог

Зодиакалният знак Козирог е типичен представител на стихията на Земята. Те са целеустремени, упорити и не се отказват никога от целите си. За тях трудностите в живота са само още една причина да покажат превъзходството си и че могат да се справят с всичко. За тях няма неосъществими цели и мечти.

Характеристика на жените Козирог

Хората от зодия Козирог в периода между 22 декември и 20-то число на януари. През целия си живот се намират под покровителството на Сатурн, като тази планета им дава силната воля и самодисциплината. Въпреки че те винаги постигат поставените си цели и задачи, често се налага да жертват много за осъществяването им. Представителите на това съзвездие, които са се родители в тези дати се опират на логиката и разума при решенията си, като заедно с това са свързани и обрани в чувствата си.

Стихията е надарила жената Козирога с качествата:

- Практичност;

- Меркантилност;

- Делови подход;

- Постоянство;

- Трудолюбие.

Талисмани на жените Козирог

Съгласно описанието на знака, тази зодия се полага на собствените си сили във всяко едно отношение. Както обаче и всички зодиакални знаци, така и те имат своите талисмани, които могат да им помогнат:

- Късметлийски числа на Козирога - 3, 7, 12, 17;

- Късметлийски животни на Козирог - черна котка, сова, костенурка ;

- Дърво - бряст, ябълково дърво, бук;

- Цветове за зодия Козирог - кафяво, черно, сиво и тъмно зелено;

- Метал - олово;

- Камъни за зодия Козирог - малахит, оникс, топаз, рубин.

Камъни за жена Козирог

На жените със зодия Козирог ще им донесат късмет статуетки с костенурки, сови и черна котка. Въпреки общото мнение, котките с черна окраска са талисман за успех. Те пазят притежателя си от магическото влияние и нещастията. Костенурката пък е превъплъщение на Козирога. Животното също върви бавно, но уверено към целта си, като заедно с това този талисман символизира спокойствието. Совата пък е символ на мъдростта, както и на кариерния ръст.

Характер на жената Козирог

На пръв поглед Козирога може да бъде приет за дяволски знак, но стремежа за лидерство и деспотичност е само черта на характера на жените Козирог. Те умеят точно и ясно да си поставят целите и да се стремят към тях, въпреки всичко и всекиго. Жените Козирог притежават завидна търпимост, както и увереност при вземането на решенията им в личен или кариерен план. Жените Козирог са умни и в никакъв случай не са сред мързеливи зодии. До дълбока старост се занимават със самоусъвършенстване и саморазвитие, както и винаги се стремят към нещо ново.

Независимостта и високото самочувствие може да пречи на жените Козирог да изградят топли приятелски отношения. Те са много инатести, горди и потайни на пръв поглед, но вътрешно им е много сложно да понасят самотата. Кръгът им на общуване не много широк, като в него се намират само тези, които са способни да разделят техните виждания и ценности. Не обичат да се намират в компанията на непознати, като враговете им са много малко.

Положителни черти на жената Козирог

- Точни и ясни приоритети;

- Увереност в собствените сили;

- Трудолюбие;

- Предпазливост;

- Непоколебимост;

- Способност да се справят с проблемите;

- Умение да убеждават другите в правотата си.

Отрицателни черти на жената Козирог

Професия за жена Козирог

- Изолация;

- Липса на доверие в хората;

- Егоизъм;

- Консерватизъм;

- Материализъм;

- Невъзможност да се наслаждават на живота.

Въпреки външната непоколебимост на жените Козирог, в душата им бушува истински огън на страстта. Те обичат да властват и да управляват, като ако заемат високи позиции на работното място, тогава забравят за правилата и нормите, превръщайки се в ужасни тирани. Жените Козирог имат повишени изисквания към всички членове на семейството. Към положителни им черти можем да отнесем още:

- Спазване на принципите;

- Стабилност;

- Вярност;

- Способност за разбиране на партньора;

- Една от най-верните зодии.

Жените Козирог лесно се реализират във всяка сфера от живота, като заедно с това се справят прекрасно с родителските си задължения. Много са подходящите професии за Козирог. Те са прекрасни майки и винаги обръщат внимание на децата им, дори ако са много уморени. В кариерата винаги достигат завидни успехи, затова обикновено стават родители след 30 години. Тези жени с лекота биха могли дори да имат собствен бизнес.

Благодарение на материалната им независимост, те не биха запазили отношенията си с половинката им само заради децата, ако нещата между тях не се получават. Жената Козирог може дори и сама да възпитава децата си и да се справя перфектно с ролята си на майка. В семейния им живот жените Козирог са внимателно съпруги и добри домакини. Заедно с това обаче никога няма да забравят и за своя собствен комфорт, като регулярно ще посещават салоните за красота.

По темперамент Жените Козирог са много силни, трудолюбиви и целеустремени натури, като за тях на първо място е кариерата. Само ако постигнат завидни успехи на работното място, биха се чувствали щастливи. Това обаче не им пречи да се занимават паралелно с това с постигането на хармонични отношения в семейството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest