Edin.bg»Съвети при избора на самобръсначка

Съвети при избора на самобръсначка

избор на самобръсначка

Изборът на мъжка самобръсначка не винаги е лесна задача и донякъде е въпрос на личен вкус и предпочитания. Така например едни предпочитат стандартните с Т-образни ножчета, докато други пък харесват тези със сменяеми.

Електрическите самобръсначки днес са най-популярните и това не е просто така. Ако изберете правилния модел за вас, то те ще ви помогнат много да се справите лесно с нежеланото окосмяване, като в това число и да оформите брадата си, както и това да стане максимално лесно и бързо.

Първото важно нещо е формата на нейната дръжка. Тя трябва идеално да приляга на вашата ръка, за да можете лесно да контролирате движенията и да няма опасност да се нараните. Модерните модели днес имат анатомична дръжка, която е много удобна, а също така имат защита от порязване, което безспорно е огромен плюс.

Важно е също така да полагате достатъчно грижи за вашата самобръсначка, за да ви прослужи максимално дълго време.

Интересен факт е, че ако я миете само с гореща вода, то тогава остриетата ще се затъпят по-лесно и така ще се намали живота на уреда. Именно затова е по-добре да миете вашата самобръсначка под хладка вода.

Добре е да заложите и на тези със сменяеми глави и допълнителни приставки, за да е максимално прецизно бръсненето във всеки участък. В идеалният си вариант новата ви самобръсначка трябва да има няколко степени на работа, като така ще имате възможност да контролирате бръсненето по-прецизно.

Видове електрически самобръсначки:

бръснене

- ротационни;

- мрежести.

Ротационните са доста удобни при бръсненето на къса брада. Справят се перфектно със задачата си, но според мнението на мъжете, те могат могат да предизвикат раздразнение на кожата, ако тя е по-чувствителна. Имат няколко глави под формата на дискове, които се въртят и така става самото бръснене.

При вторите остриетата не се въртят, а вибрират, като те са закрити не с дискове, както при ротационните, а с мрежа. Те са по-подходящи за мъжете с по-дълги и твърди косми, като в това число са идеални за мустаците и брадата. Също така, те са отличен вариант, ако кожата ви е чувствителна.

Освен всички тези критерии, важно е да вземете предвид дали самобръсначката се предлага с пълна комплектация, за да не се налага да купувате и друг модел, а с един да можете да се справите идеално с бръсненето. Така например някои се предлагат с допълнителна приставка тример, като с нея ще можете да регулирате лесно сами дължината на брадата или пък да я оформите.

Избирайки дали да заложите на ротационна или мрежеста самобръсначка е важно да помните, че първият модел е по-подходящ ако имате къса брада, но може да предизвика леко раздразнение на кожата, ако тя е много чувствителна. Вторите са по-добър избор, ако имате дълги и твърди косъмчета, като те са идеални и за подравняването на мустаците и брадата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest