edin.bg»Статии»Домашни Любимци»Най-здравите породи кучета

Най-здравите породи кучета

Най-здравите породи кучета
Повод за малко куче, автоматичен, 5 метра-22%
Препоръчано за теб:
Повод за малко куче, автоматичен, 5 метра
19.00 лв.
14.82 лв.
Виж ››

Когато решите да си осиновите куче или да си купите такова, има много неща, които трябва да се вземат предвид. Едно от тези неща са разходите за здравето на кучето.

Кучетата от приюти всъщност са малко по-здрави. Според VetStreet.com смесените породи са известни с това, че са особено издръжливи и имат по-ниска честота на генетични заболявания.

Ако пък не искате безпородно пале, ето кои са най-здравите породи кучета. Изберете тях, за да спестите пари и да не посещавате ветеринар така често.

Кокер шпаньол

Кокер шпаньолите са сред евтините за гледане животни, от гледна точка на застраховането на домашни любимци. Според Canna-Pet, кокер шпаньолите имат продължителност на живота от 12 до 15 години, което е доста впечатляващо.

Лхаса Апсо

Лхаса Апсо

Според Американския киноложки клуб, лхаса апсо са били често срещана порода в продължение на хиляда години. Подобно на кокер шпаньолите, средната продължителност на живота при Лхаса Апсо им е 12-15 години.

Ши тцу

Въпреки че Ши тцу също имат дълъг живот (до 16 години), те са предразположени към някои незначителни проблеми със здравето, като проблеми с дихателните пътища, обясняват от AllShihzu.com.

Фокстериер

Породата лисичари са специално отглеждани да живеят дълго време, нареждайки ги сред най-закоравелите видове кучета.

Пойнтер

Пойнтерът е здраво куче

Докато пойнтер кучетата понякога са склонни към глухота или хипотиреоидизъм, според PetMD.com те все още живеят средно около 12 до 15 години, което ги прави изключително здрава порода кучета.

Австралийско пастирско куче

Най-дълголетното куче на всички времена всъщност е австралийско пастирско куче на име Блуди. Блуди живее във ферма повече от 29 години.

Бигъл

Бигъл живее дълго

Докато PetMD.com отбелязва, че бйгълът може да бъде предразположен към проблеми като кучешка глаукома или хипотиреоидизъм, той все още се счита за здраво куче със средна продължителността на живота от 12 до 15 години.

Дакел

Дакелите може да са малки, но са яки. Според Американския киноложки клуб те могат да живеят средно до 16 години.

Сибирско хъски

Хъскитата са едра порода кучета, които също са склонни да живеят дълго време като продължителността на живота им е около 13 до 14 години.

Това бяха най-здравите породи кучета. Тези кучета живеят дълго и ако се грижите за тях правилно, ще им се радвате много години.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest