Начин на приготвяне
Първо, приготвяме желатина, защото той трябва да набъбне.
Изсипваме желатина в 100 мл вода и оставяме да набъбне за 10 мин.
През това време си приготвяме киселото мляко, като го поставяме в дълбока купа.
Към него добавяме 1/2 бурканче сладко и смлените орехови ядки.
Ако обичате много сладко, а в случая не ви е достатъчно, можете да прибавите и пудра захар на вкус.
Желатинът ни е готов и го разтваряме на водна баня.
Оставяме за малко да изстине и го смесваме с млякото и останалите продукти.
Разбъркваме добре млечния крем и изсипваме в малки купички.
Готовото желирано кисело мляко прибираме в хладилника за не по-малко от 2 часа.
Поднасяме, след като извадим от хладилника и поставим всяка една купичка за секунда в топла вода и обърнем в чинийка желираното кисело мляко със сладко.