Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Липсата на чувство за собствено достойнство - как да го преодолеемЛипсата на чувство за собствено достойнство - как да го преодолеем
30 Дек.
Въпреки че е трудно, съществуват начини да се изгради и възстанови чувството за стойност и самоуважение....
Защо се чувстваме неуверени и как да го преодолеем?Защо се чувстваме неуверени и как да го преодолеем?
13 Дек.
Как да преодолеем неувереността? Саморазбирането ще ви направи уверени Разберете причините зад вашата неувереност. Направете списък със ситуации или сфери, в които се чувствате неуверени....
Как да преодолеем чувството за провалКак да преодолеем чувството за провал
13 Април
Всеки човек се сблъсква с усещането за провал. То обикновено настъпва, когато не успеем да постигнем своите цели, когато се проваляме във взаимоотношенията с другите или когато не достигаме желания успех въпреки положените...
Хранене от скука - как да го преодолеем?Хранене от скука - как да го преодолеем?
14 Април
Дори да сте напълно съгласни и непрекъснато да си рецитирате наум прочутата фраза на римския философ Квинтилиан, която гласи Живея не за да ям, а ям, за да живея, е безспорен факт, че ние невинаги се храним с цел да живеем...
Страх от обвързване - как да го преодолеем?Страх от обвързване - как да го преодолеем?
12 Окт.
Страхът от обвързване е по-често срещан при силния пол. Жените по-лесно и с много повече желание предприемат сериозна стъпка на обвързване, а при мъжете (или поне част от тях), това винаги се случва с мисълта „ами ако”....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана. В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
Страх от разговор с хора – как да го преодолеем?Страх от разговор с хора – как да го преодолеем?
23 Май
А, когато чувството за несигурност и страх продължават в различни ситуации, и ви пречат да говорите с другите....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Разпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника. Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Чай от девесил - защо да го пием?Чай от девесил - защо да го пием?
22 Март
Най-често свързваме девесила с вкусна рибена чорба или ако още малко помечтаем, си представяме печено агнешко месце. Замисляли ли сте се обаче за какво е полезна тази подправка, какво съдържа и как може да я прилагаме...
Чай от бахар - защо да го пием?Чай от бахар - защо да го пием?
17 Март
Всички сме чували за бахара и знаем, че той е подправка. Питали ли сте се обаче какви са неговите ползи и полезни свойства. Сега ще говорим за това и по-конкретно за това за какво може да бъде полезен чаят от бахар. Да,...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Кели Озбърн в отчаяние да запази килограмите сиКели Озбърн в отчаяние да запази килограмите си
14 Април
.\" - заяви запознат \"Кели знае, че операцията на стомаха е крайна мярка, но тя е отчаяна да запази теглото си. \" Кели Озбърн е и новото лице на модната линия на Мадона и дъщеря й Лурдес Material Girl....
Сок от манго - как да го направим и защо да го пиемСок от манго - как да го направим и защо да го пием
23 Април
Най-популярните, а и най-вкусните напитки, приемани от човека са плодовите сокове. Те са изключително полезни и засищащи. Днес ще обърнем специално внимание на един изключително вкусен и полезен плод - а именно мангото....
Да преодолеем раздялата!Да преодолеем раздялата!
15 Септ.
Окончателно ви е напуснал и много ви боли, мислите си че никога нямада срещнете любовта, но винаги има следваща. Преодолейте болката от раздялата и я превърнете във втори шанс за любовта. Обърнете гръб на миналото...
Чай от физалис - защо да го пием?Чай от физалис - защо да го пием?
17 Февр.
Съществуват най-различни видове чай – от плодови, през билкови, до такива за детокс и укрепване на имунната система. Широкоразпространен в света, чаят от физалис все още не е толкова популярен в България. Физалисът представлява...
Сок от лимон - защо да го пием?Сок от лимон - защо да го пием?
01 Април
Всички знаем колко е добре за нашето здраве в по-променливо време да набавяме достатъчно Витамин С на организма си. Зимата е времето, когато най-много консумираме лимони и цитруси. Лимоните могат да се изцедят и да се...
Сок от мандарини - защо да го пием?Сок от мандарини - защо да го пием?
20 Февр.
Сокът от мандарина не само радва вкусовите рецептори със своя сладък и пикантен вкус, но също така предлага множество ползи за здравето. Пълен с основни хранителни вещества, този цитрусов еликсир може да бъде освежаващо допълнение...
Сок от тиква - защо да го пием?Сок от тиква - защо да го пием?
03 Ноем.
Тиквата е една от най-полезните зеленчукови култури. Тя проявява, както богатство от вкусови качества, така и широка гама от здравословни приложения за човешкия организъм. Зеленчукът е богат източник на фибри и антиоксиданти...
Сок от карфиол - защо да го пием?Сок от карфиол - защо да го пием?
27 Март
Пиенето на сок от карфиол може да помогне за намаляване на апетита и насърчаване на чувството за ситост, което може да ви помогне да ядете по-малко калории през целия ден....