Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Перфектен домашен кексНо моята фурна е газова, преценете за вашата и изпечете правилно перфектния домашен кекс.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия...
20 Юни
Домашен козунак с ракияОставяте да втаса отново, докато утрои обема си и печете козунака на слаба фурна (140 градуса) около 20 мин.
Домашният козунак с ракия е готов....
09 Ноем.
32
Домашен козунак с шоколадСлед като е изпечен козунакът, си правим сироп от вода и захар 1:1 с четка намазваме и поръсваме със захар....
30 Април
Домашен козунак с локумДвете части са за два средни козунака, оформете по желание и поставете в дълбоки и по-тесни тави или форми, намазани с олио или покрити с хартия за печене....
29 Април
4
Перфектен козунак в хлебопекарна, кукър и фурнаВ съда на хлебопекарната се слагат всички течни съставки, после се добавят сухите. Маята да е най-отгоре.
Включва се на програма тесто. След първото спиране (около 15 мин) се пуска отново програмата. След следващото спиране...
11 Април
Домашен козунак с портокалов ароматВтасалото тесто разделете на две за два големи козунака.
Всяка част разделете на три, разточете на кори, сложете нарязан локум и завийте на фитил....
01 Май
Вкусен домашен козунак с лимонова кораПравят се фитили и се оплитат на плитки, като се оформят 4 козунака. Слагат се във форма или тава, покрита с хартия за печене, мажат се с жълтък, разбит с малко мляко и се поръсват със захар....
17 Януари
3
Перфектен козунак без месенеТестото за козунака може да се приготви от сутринта, а да се пече вечерта или на другият ден.
Разтопеното масло го оставяме малко, да се охлади на стайна температура....
28 Март
2
Домашен козунак с пълнеж от шоколад и бадемиСлед изпичане изваждаме козунака на решетка и го намазвам с редукция от кайсиев сироп.
Поръсвам домашния козунак с пълнеж от шоколад и бадеми със захар и оставям да се охлажда....
22 Април
Домашен козунакСложете домашния козунак да се пече за около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна....
05 Април
4
Разкошна торта с козунак и домашен кремКозунака го режа на филии и поливам с крема от прясно мляко. Оставям го в хладилника за няколко часа.
Преди поднасяне поръсвате козуначената торта с натрошени целувки.
Източник: Nina Ilieva от Кулинарна мрежа...
15 Май
Класически домашен козунакИзвадете готовия класически домашен козунак и охладете върху решетка.
Източник: Блогът на Сия Рибагина...
29 Март
Ароматен домашен козунакНамазваме втасалия козунак с разбито яйце.
Поръсваме го със захар и го набоцкваме с орехови ядки.
Печем в умерена фурна.
Изваждаме от тавата преди да са изстинали....
01 Май
Вкусен домашен козунакСлед второто втасване оформяме козунака, сплитаме по желание намазваме с отделения белтък, поръсваме обилно със захар и оставяме на топло да втаса, докато си утрои обема....
03 Май
Вкусен пухкав домашен козунакЛеко недопеченият козунак е по-ароматен, по-препеченият е по-хрупкав и по-траен.
Вкусният пухкав домашен козунак е готов....
16 Ноем.
9
Домашен козунак, месен на миксерОформям козунака и го поставям във формата за печене за второ втасване. Втасва пак (да се увеличи два пъти) и пека на 150 градуса.
Домашният козунак, месен на миксер е готов....
18 Април
12
Да си направим домашен козунакКозунакът е най-известния обреден хляб в нашата страна, като традиционно се приготвя за Великден. Зарадвайте вашите близки и приятели с домашно приготвен козунак.
Как да си направим домашен козунак?...
01 Април
5
Тайната на вкусния домашен козунакЕдна от тайните на вкусния домашен козунак, е че той се прави много дълго и трябва да се заредите с търпение, ако искате да се получи добър резултат....
20 Април
5
Козунак с касисОформеният козунак се поставя във форма за печене, намазана с краве масло или поставена хартия, и се оставя да втаса....
05 Май
Козунак с шоколадПечем пухкавия козунак с богата плънка 15 мин на 150 градуса, увеличаваме фурната на 180 градуса и печем за още 25-30 мин.
Козунакът с шоколад е готов....
27 Април
1
Козунак с маскарпонеПрилагам снимки на класически козунак с плънка от маково семе, козунак със заквасена сметана и плънка от лешници и козунак с маскарпоне с портокалови кори, шоколад, стафиди....
10 Май
6
Козунак в хлебопекарнаВ купа се слага малко брашно, половината захар, маята и половината прясно мляко, оставя се да втаса.
Към сместа се прибавят останалите продукти + половината от мазнината, а другата половина се оставя при месенето и се...
21 Февр.