Edin.bg»Статии»Здраве и Красота»Кои прически прикриват бузите

Кои прически прикриват бузите

Кои прически прикриват бузите

Прическата е модното оръжие на всеки човек. Косата може окаже ключово влияние върху излъчването, външния вид и увереността на всеки един от нас.

Използването на прическата за прикриване на бузи или по-заоблено лице е общо практикувано в модния свят и може да има значителен ефект върху визията на човека.

Въпреки че прическата не може физически да промени формата на лицето, тя може да създаде оптически ефект, който да дава впечатление за по-разтегнато или издължено лице.

В този смисъл прическата може да бъде мощен инструмент за подчертаване на характеристиките на лицето и създаване на желаната визуална илюзия.

При избора на подходяща прическа за прикриване на бузите е важно да се отчитат индивидуалните характеристики на лицето и желаните ефекти.

Ето няколко идеи за подходящи прически за прикриване на бузите:

Странично разделена коса с обем в горната част

Тази прическа създава визуално издължаване на лицето и придава височина в областта на височината. Страничното разделение допринася за излъчване на структуриран и елегантен вид.

Леко накъдрена коса

Прически за скриване на бузите

Леко вълнистата коса може да създаде обем и движение, което отвлича вниманието от бузите. Освен екзотична и естествена, тази прическа е особено подходяща за по-дълга коса и може да бъде комбинирана с различни акценти и текстури.

Прическа на една страна

Прическата на една страна е класически подход за прикриване на бузите и част от лицето. За целта подходящи варианти са екзотичните ретро къдрици на една страна, които са универсален начин за съчетаване с различни дрехи и визии. Прическата придава естествена красота на визията и прикрива несъвършенствата, издължавайки лицето.

Небрежни къдрици в стил пеперуда

Подстрижката стил пеперуда е една от най-новите тенденции на сцената на красотата. Истината е, че тази прическа придава несравним обем и плътност на косата, като я прави естествено красива дори без оформяне. В съчетание със сешоар или накъдряне обаче, къдриците стил наподобяват етажи с елегантни воали. Прическата прикрива бузите и придава впечатляващ обем на косата.

Кок с паднали кичури

Кок

Кокът осезаемо се връща на мода като една от най-класическите женствени и стилни прически. С цел да се прикрият бузите на лицето, кокът може да бъде небрежно прибран. Най-доброто предложение е да има множество паднали кичури, които да падат на случаен принцип върху лицето. Това ще прикрие бузите, ще издължи лицето и ще придаде красив женствен вид.

Страничен боб

Страничният боб е прическа, която е по-къса от предната страна и по-дълга от задната. Тази структура създава извита линия, която може да придаде по-тънък и елегантен вид на лицето, като едновременно с това прикрива бузите.

Прическа боб

Полуприбрана коса

Полуприбраната коса е универсален вариант, който може да се адаптира към различни типове лица и коса. Тя съчетава комбинация от свобода и структура и може да се аранжира по различни начини, за да се прикрият бузите или да се създаде по-издължен вид на лицето.

Странични плитки

Тази прическа включва коса, която е плитка в страничната област и създава издължен вид на лицето. Страничните плитки могат да бъдат аранжирани по различни начини и да се комбинират с обемни или структурирани елементи в горната част на главата.

Вижте също коя прическа ще ви подхожда и фризури за тънка коса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest