edin.bg»Статии»Здраве и Красота»Груби женски грешки в интимната хигиена

Груби женски грешки в интимната хигиена

Груби женски грешки в интимната хигиена

Как правилно да се грижим за деликатната зона, за да избегнем здравословни проблеми? Да започнем с основите. Защо е важно да спазваме правилата за интимна хигиена при жените? На първо място, това е незабавният комфорт на тялото.

Но също така е необходимо да се поддържа естествената микрофлора на влагалището на физиологично ниво на рН 3, 5-4, 5, за да се предотврати дисбактериозата, която може да доведе до по-сериозни заболявания. Какви често срещани грешки допускат жените в ежедневната грижа за интимната зона?

Пренебрегване на хигиената

Необходимо е да се миете ежедневно, като след това сменяте бельото. По време на менструация броят на измиванията трябва да се увеличи.Оптимално е тази процедура да се комбинира със смяна на подложката на всеки 3-4 часа.

Миене с твърде студена или гореща вода

Контрастният душ не е полезен за тази зона. Препоръчва се вода с комфортна температура. Насочете душовата струя отпред назад (от влагалището към ануса) и отгоре надолу. Не се препоръчва допълнително промиване на влагалището, тъй като нарушава естествената му микрофлора.

Груби женски грешки в интимната хигиена

Миене с неподходящ продукт

Водата е достатъчна за редовно почистване. Но ако предпочитате препарати, по-добре не използвайте обикновен тоалетен сапун или душ гел, тъй като те могат да са прекалено агресивни за деликатната среда на интимната ви област. Изберете специални продукти за интимна хигиена, които ще ви помогнат да поддържате здравословен баланс на микрофлората.

Търкане с гъби или кърпи

Кожата на срамните устни е много деликатна, поради което може да се появи дразнене поради интензивно триене с кърпа, гъби за баня или нокти. Опитайте се да избягвайте тази грешки в интимната хигиена, като деликатно подсушавате зоната с леко потупване.

Използване на една и съща кърпа за баня

Груби женски грешки в интимната хигиена

За интимната зона трябва да има отделна кърпа, която да не се използва за лицето, главата или други части на тялото и да не се използва от други членове на семейството. Тази кърпа е достатъчна, за да попиете нежно кожата след душ, без да я търкате.

Носене на неподходящо бельо

Бикините от синтетични материали не пропускат въздуха. Това често причинява дразнене и сърбеж. Изберете бельо от естествени материали, които са удобни за кожата. Не се препоръчват и така наречените прашки, тъй като поради естеството на изрязването и триенето при ходене пренасят микроби от ануса към влагалището. В резултат на това може да се появи вагинит и други оплаквания в интимната област.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest