Edin.bg»Статии»Как да»Как да изперем седалките на колата

Как да изперем седалките на колата

Как да изперем седалките на колата

Поддържането на вашия автомобил чист е важно не само от естетически причини, но и за вашето здраве и безопасност.

Столчетата за кола, по-специално, могат да бъдат място за размножаване на бактерии, мръсотия и петна.

Въпреки че можете да занесете колата си на професионален сервиз за почистване на автомобили, за да почисти седалките, това може да бъде скъпо.

В тази статия ще ви преведем през стъпките за самостоятелно пране на седалките на колата.

Определете вида на столчетата за кола

Първата стъпка е да определите вида седалките за кола, които имате. Те се предлагат от различни материали като кожа, плат или винил. Видът на материала ще определи метода на почистване и продуктите, които трябва да използвате. Не забравяйте да проверите ръководството на вашия автомобил за конкретни инструкции как да почистите седалките.

Предварително почистете с прахосмукачка седалките

Преди да измиете седалките на колата, трябва да отстраните всякакви остатъци и мръсотия. Можете да направите това, като използвате прахосмукачка с приставка за маркуч. Започнете с прахосмукиране старателно на седалките, включително пукнатините и пукнатините.

Почистете на място всякакви петна

Ако има петна по седалките на колата, трябва да ги почистите на място, преди да измиете седалките. Използвайте препарат за премахване на петна, който е подходящ за материала на вашата седалка на колата. Нанесете препарата за отстраняване на петна върху засегнатата област и го оставете да престои няколко минути. След това използвайте чиста кърпа, за да попиете петното.

Измийте седалките

След почистване на петна, е време да измиете седалките. Можете да използвате почистващ разтвор, който е подходящ за материала на вашата седалка за кола. За платнени седалки можете да използвате мек препарат за пране. За кожени седалки използвайте препарат за почистване на кожа. Ако имате винилови седалки, смес от вода и препарат за съдове ще свърши работа.

Нанесете почистващия разтвор върху седалките и използвайте четка, за да ги изтъркате внимателно. Уверете се, че сте покрили всички части на седалките, включително страните и гърба. След изтъркване използвайте чиста кърпа, за да отстраните мръсотията и почистващия разтвор.

Изплакнете седалките

След като сте почистили седалките, е време да ги изплакнете. Можете да направите това, като използвате влажна кърпа или бутилка със спрей, пълна с вода. Уверете се, че сте изплакнали добре всички части на седалките, за да отстраните остатъците от сапун или почистващ разтвор.

Изсушете седалките

Последната стъпка е да изсушите седалките. Можете да използвате чиста кърпа, за да подсушите седалките, или можете да ги оставите да изсъхнат на въздух. Ако бързате, можете да използвате сешоар, за да изсушите бързо седалките.

В заключение, самото пране на седалки за кола е прост процес, който може да ви спести пари и да поддържа седалките ви чисти и хигиенични.

Като следвате стъпките по-горе и използвате подходящите почистващи продукти за материала на вашата седалка за кола, можете да гарантирате, че седалките ви за кола изглеждат и се чувстват като нови.

Вижте още как да почистим миризмата от котешка урина от където и да е.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest