Edin.bg»Статии»Как да»Как да печелим пари от вкъщи?

Как да печелим пари от вкъщи?

печелене на пари от вкъщи

В последно време кризите по света следват една след друга. Всяка криза е крах за едни хора и възход за други и това е доказан факт във времето. Малките бизнеси и тези без иновативно мислене загиват. Големите стават по-големи и просперират, а хората, които вярват в дигитализацията, намират начини да оцелеят в криза, благодарение на иновациите, които ни предлага века, в който живеем.

Пандемията и икономическата криза оставиха твърде много хора без никакви доходи или с намалени такива и възможността да се печелят пари от вкъщи става все по-актуална и примамлива, но и все по-трудна, ако липсва инициативност и разбиране на пазарните механизми.

Условия за печелене на пари от дома

Въпросът как да печелим пари от вкъщи има своя задоволителен отговор, който тръгва от едно важно уточнение: няма начин за правене на лесни пари от дома. Нужни са подготовка, умения, постоянство и непрекъснато лично усъвършенстване. В онлайн пространството продаваме уменията и знанията си и за да успеем в конкуренцията с останалите, е нужно постоянно надграждане на личните знания и способности.

Портфолиото на всеки кандидат за печелене на пари от дома е важно условие за успех. То го представя пред бъдещи поръчители на услугата, която предлага. А добро портфолио се създава благодарение на личната креативност и знания как да се позиционираш в полето на дейност, в което се представяш, как да продадеш най-добре своите умения. Колкото повече осъществени проекти има един човек, работещ от дома, толкова по-богато и впечатляващо портфолио има, а това го прави потенциален победител в борбата за печелене на бъдещи проекти.

Има редица възможности за печелене на пари от дома и всеки кандидат за работа онлайн може да намери своята ниша, в която да прояви способностите си. Ето най-често използваните начини.

Работа на свободна практика (фрийлансър)

Можете да замените текущата си работа в офис с такава на свободна практика. Това занимание е подходящо за учители, административни асистенти, графични дизайнери, писатели, разработчици.

Писателите на свободна практика могат да опитат силите си към платформи за създаване на съдържание. Съществуват уебсайтове за работа на свободна практика като Fiverr, Freelancer, Upwork. Създаването на силно портфолио е задължително, за връзката с потенциални клиенти.

Усвоилите работата със съвременните технологии могат да работят в областта на рекламата, в която кратките клипове с рекламна цел изместиха всички други рекламни трикове.

Създаване на приложение

Тази възможност е за разработчици или ІТ специалисти. Тя не изисква умения за програмиране, а търсенето на такива приложения става все по-голямо. Добавянето на приложението към Google Play и App Store е добър залог за успешно позициониране на пазара. Има и възможности като създаване на безплатно приложение, което да насочи потенциални клиенти към платените Ви приложения.

Стартиране на блог

Блоговете са сред най-старите методи за печелене на пари от вкъщи. Хората, които обичат да излагат мислите си писмено, са склонни да създават блогове върху ниша. Блог за коли, за детски играчки, за дропшипинг са тесен фокус, около който може да се създадат последователи.

Различни платформи дават възможност за създаване на блогове. Конкретни ключови думи насочват последователите към блога Ви, постепенно може да се разшири към нови категории и пространства. Важен е както дизайнът, така и съдържанието, което държи максимален брой последователи в полето на съдържанието Ви. Съществува възможност и за спонсорирани публикации. Чрез добавяне на партньорски връзки към блога може да се печелят пари от рекламата на конкретни марки.

Инфлуенсъри

Да се изгради лична марка също е начин за печелене на пари. Не само влиятелни хора могат да печелят пари от публикации в социалните мрежи. За да стане един човек инфлуенсър, трябва да си изгради постоянно следване от хора. Най-лесни канали за целта са You Tube и Instagram. За реална печалба може да се взимат пари от платени публикации, собствен онлайн магазин, добавяне на партньорски връзки, добавяне на снимки, собствен подкаст, като посланик на някаква марка и други.

Работа като консултант на TikTok

Това е един много модерен начин за печелене на пари онлайн. Брандовете се свързват с хора, желаещи да бъдат консултанти за интересни видео идеи, подпомагане на брандове да увеличат популярността си и да направят марката си познаваема и добър начин за приходи. За целта трябват умения за създаване на кратки видеоклипове, които насочват интереса към марката.

печелене на пари онлайн

Стартиране на собствен канал в You Tube

Каналът в You Tube, който е успешен, трябва да се фокусира върху една ниша, за да изгради силна и лоялна аудитория. Това се получава, когато споделяте своите знания с другите. Можете да запишете уроци по гримиране, да преглеждате продукти, да преподавате умения, които имате в някоя област, да направите смешни и интересни видеоклипове и всичко, което може да събере публика.

Съдържанието трябва да бъде такова, че да обучава или за забавлява аудиторията. Ключови думи, които привличат публика към Вас или остроумно заглавие ще привлече последователи. Щом те стигнат бройката от 1000 човека, това е времето от което започвате да печелите пари.

Дропшипинг

Дропшипингът е може би най-популярният начин за печелене на пари онлайн. Този начин е особено жизнен и устойчив във времето. Става въпрос за бизнес модел, при който на клиент се продава продукт, но доставчикът съхранява, пакетира и изпраща продукта от Ваше име.

Партньорски маркетинг

Този онлайн пазар е много устойчив. Той на практика е изкарване на пари чрез популяризиране на други марки. Може да представяте продукти на дребно, софтуер, приложения и други. Комисионната, която се печели, изглежда малко, но всеки маркетолог, който се занимава с партньорски маркетинг може да бъде партньор на няколко марки. Може и да ги включи към блога си.

Най-добре се прави като се включи към блог със собствено съдържание с високо качество. То е актив, който привлича вниманието и го насочва към партньорската програма.

Създаване и печелене от книги без съдържание

Под названието книги без съдържание се разбира създаване на дневници, органайзери и други. С помощта на Амазон може да се качи в платформата им дневник и ако някой го поръча, на автора ще бъде изплатена комисионна.

Може да се пуснат за разпространение и лични книги, комикси, графични романи, без да има нужда те да се издават.

Най-популярни сайтове за намиране на онлайн работа

Yandex toloka - чрез този сайт може да се изпълняват малки задачи, например отзиви за текстове. Регистрацията е безплатна.

Fiverr - продават се уменията на фрийлансъра срещу фиксирана цена и условия за доставка.

Upwork - в тази платформа може да се наддава за проекти. Безплатна регистрация е опция за улеснение.

Freelancer. сom - може както да се наддава за проекти, така и да се печелят такива с фиксирани цени.

Всеки човек, който притежава знания и умения в някоя област, както и креативност, може да спечели от възможностите си, споделяйки ги с другите. Знанията и уменията са сила в живота и струват пари, стига човек да има желание да ги сподели със света.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest