Кога мъжът е готов за семейство?

Кога мъжът е готов за семейство?

Някои порастват по-рано, други – май никога. За някои от мъжете се знае, че дълго време могат да останат истински хлапета, без да имат готовност да се грижат за семейство.

Как да разберем дали някой е „узрял“ да бъде глава на семейство?

Има признаци, които няма как да бъдат объркани. Но имайте предвид, че само една от изброените характеристики не е достатъчна – нужни са поне три от тях, за да говорим за готовност за семейство.

Способен е да носи отговорност

Това е признак номер едно. Един мъж трябва да отговаря за много неща в семейството. Грижата за финансите, сметките, за жената, за чисто мъжките дела, за децата и какво ли още не. Ако виждате, че вашият партньор е способен да се грижи за всички тези неща, то той би могъл да създаде семейство и бракът да бъде успешен. Но ако се измъква от отговорност, все още чака някой друг да се справя със задълженията му – забравете за брак, има много, много да пораства.

Интересува се само от една жена

Кога мъжът е готов за семейство?

Това наистина е важно за успешния брак. Ако мъжът все още иска да изживява приключения с другия пол, ако е склонен към кръшкане и изневяра, ако продължава да се заглежда по хубавици – при това млади, готовността му за семейство не е на ниво. Предполага се, че това ще продължи и след като заживеете с него. Коя жена иска женкар до себе си, който да е баща на децата ѝ? И коя жена иска да не е най-важната персона за мъжа до себе си? Но ако държи искрено на вас, мисли само за вас, а не за друга впечатлява се от вида ви, от характера ви от всичко и демонстрира любовта си към вас – май това е вашият бъдещ съпруг.

Има професия и изкарва достатъчно финансови средства

Колкото и нематериални да сте, няма как да загърбите тази страна на живота. Един мъж трябва да е финансово стабилен, за да има готовност за семейство. Трябва да е адаптивен и да може винаги да намери изход от безпаричието. Защото, в крайна сметка, ще се грижи за жена и евентуално деца. И докато майката ражда и отглежда деца – най-вече в първите години от живота на малчуганите, той трябва да осигури достатъчно средства за един нормален и добър живот.

Осъзнава нуждата от деца и иска наследници

Това, разбира се, не се случва в най-ранна възраст. И не е задължително условие, за да бъде мъжът готов за брак. Но е много показателно – един мъж, който иска да създаде деца, има сериозни намерения и наистина мисли за семейство. Защото децата са най-важната стъпка във връзката и променят коренно целия живот.

Жената до него е по-важна от приятелите

Кога мъжът е готов за семейство?

Ако всеки път тича при приятелите си, вместо при вас – няма никаква готовност за семейство. Но ако е обратното, явно вече е натрупал достатъчно преживявания и опит, за да бъде семеен. Това е също много показателен признак. Защото нито една дама не иска съпруг, който прекарва повече време на приятелски срещи, отколкото у дома. Имайте го предвид, скъпи мъже!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати