edin.bg»Статии»Домашни Любимци»Породи кучета, идеални за градски живот

Породи кучета, идеални за градски живот

Породи кучета за градски живот

Ако живеете в града и планирате да си вземете домашен любимец, тогава е важно да се запознаете с това кои породи са най-подходящи за вас.

Трябва да имате предвид също така и темперамента на животното, както и редица други условия, като например дали питомеца се разбира добре с децата, ако имате и други.

Важно е и да се съобразите с това дали имате достатъчно време, за да се грижите добре за любимеца си, за да се чувства комфортно в новия си дом.

Породи кучета, идеални за градски живот

Малтийска болонка

Тази порода има не само много очарователна външност, но и доста приятен характер. Имат дълга и красива козина, но заедно с това тя не пада силно.

Ако не планирате да водите кучето си на различните изложби, тогава можете и да подстрижете животното, за да ви е удобно и практично на вас, а именно да се грижите доста по-лесно за козината. Това дружелюбно кученце има много весел и забавен характер, като затова е разбира идеално и с малките деца.

Чихуахуа

Те се чувстват страхотно не само, почивайки си на дивана, но и с радост ще се разходят с вас навън. Въпреки че тези любимци са доста миниатюрни, породата е доста непретенциозна. Могат да бъдат, както късокосмести, така и дългокосмести, а също така и с различни разцветки. Това е прекрасна порода за градските условия и лесно могат да се отглеждат дори в малките апартаменти.

Пуделът е градско куче

Той пудел

Това са най-миниатюрните пудели и едни от най-известните домашни породи кучета за градски живот. Имат уникална козина, като поради това се отнасят към хипоалергенните домашни любимци. Ако се грижите добре за питомеца си, тогава няма да се усеща дори някаква странна миризма, като това е безспорен плюс, ако живеете в малък апартамент. Също така се отнасят в категорията на едни от най-умните животни, които са лесни за отглеждане в градски условия. Поддават на дресировка и обучение, но също така ще се превърнат във верни приятели на вашите деца.

Померан

Тези кучета са не само много очарователни, но и доста дружелюбни. Обожават вниманието на хората и са много подвижни и весели животни, които се разбират прекрасно дори с малките деца. Със сигурност може да се каже, че са като малки пухести топчици, които ще ви подарят много любов и топлина, а също така са безумно предани на стопанина си. Също така са доста издръжливи, като така можете да ги вземате с вас дори на дългите ви семейни разходки.

Руски той териер

Това е най-малкият териер в света, като заедно с това тази елегантна порода ще ви впечатли с дружелюбният си и забавен темперамент. Ако се чудите, каква порода куче за градските живот да си вземете, тогава тази е идеалната за вас. Те са доста общителни и игриви, а също така лесно се поддават на обучение. Имат доста приятен характер, като могат да се срещнат, както с дълга козина, така и с къса.

Йоркширски териер

Ако си мечтаете за мини кученце, което е перфектно за градските условия, то това е идеалния избор за вас. Те са много интелигентни кучета, но също така и доста активни животни. С удоволствие ще пътешестват с вас и ще се чувстват комфортно, както на вилата ви, така и на дивана в дома.

Йоркширски териер

Френска болонка

Тези белоснежни и сладки кученца са идеалните питомци за семействата с малки деца, тъй като имат много спокоен и дружелюбен темперамент. Чувстват се отлично във всяка една обстановка, а също така влизат в категорията на кучетата, които не лаят и затова са прекрасен избор, ако живеете в апартамент.

Ши цту

Те са като истински играчки, които имат весел темперамент и независим характер. Заедно с това са доста дружелюбни, внимателни и активни питомци. Отличават се с дългата си и права козина, която можете да подстрижете, ако желаете. Доста са плашливи и не са агресивни, като обичат да общуват с хората и се разбират прекрасно с децата. Добре се отнасят дори към другите животни, а също така имат невероятна харизма и независим характер.

Папийон

Благодарение на широко разположените си уши и дългата козина, тези любимци се наричат още кучета-пеперуди. Имат доста спокоен, мил и дружелюбен темперамент, а също така да много издръжливи и игриви. Те са идеални кучета за градска среда. Лесно се обучават на различните команди, включително и по-сложните.

Папийон

Китайско качулато куче

Тази градска порода кучета има козина само на главата, опашката и лапите, а другите части на тялото е гола. Също така се срещат и варианти с козина по цялото тяло. Като цяло тези питомци изглеждат доста екзотично, като козината им не предизвиква алергия. Доста дружелюбни и жизнерадостни животни са, които се разбират добре с всички, включително с децата.

Ако си търсите куче, което е подходящо за градския живот, тогава тези 10 породи са идеалния вариант за вас. Освен това те имат много приятен темперамент, но и се разбират прекрасно с децата, като така са прекрасен избор и за тези от вас, които са семейни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати