Унищожават 700 кг спанак заради намерения татул

1 от 5 Снимки
Спанак с татул

Близо 700 кг спанак ще бъдат унищожени заради сигнали за намерен татул в пакетиран спанак от родни търговски обекти.

От областната дирекция на БАБХ в Търговище уточниха, че след подаден сигнал обектът, в който е открит опасният спанак, е бил проверен от експерти. В хода на процедурата в опаковките с листния зеленчук са открити и единични бройки стръкчета, който се различават от спанака.

За момента спанакът, за който има съмнения, че е опасен, е изтеглен от търговската мрежа, съобщава Нова телевизия. Предстои и неговото унищожаване. Междувременно за опасен спанак се проверяват и други магазини в Търговище. От БАБХ съветват гражданите, които вече са се сдобили продукта /пакетиран спанак от 500 г, сорт Горила, с произход Пловдивска област/, да не го употребяват, а да го предоставят на търговския обект, от който са го взели.

До изтегляне на спанака от търговската верига се стигна, след като бяха подадени два сигнала от граждани. Първият сигнал е подаден от Търговище, където двама потребители са усетили неразположение след прием на храна, съдържаща въпросния спанак. В последствие от Костинброд също е подадена информация за пакет със спанак, в който се вижда и растение, наподобяващо опасния татул.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари