7 причини да вдигаш тежести

Вдигане на тежести

Фитнесът дава огромно разнообразие от упражнения за всяка част на тялото, която искаш да подобриш. Кардиото и по-леките тренировки са особено примамливи, особено за начинаещи, но нищо лесно не е толкова сладко и ефективно, както трудното. Вдигането не тежести е този труден път, който ще повлия не само на фигурата, но и на характера ви. И не, тук не говорим само за мъжете. Тук става дума за силните, уверени жени, а как могат тежестите да помогнат – вижте в следващите редове.

1. Дават увереност – вдигането на тежести може да подобри самочувствието ви, да ви направи по-уверени и по-силни емоционално. По този начин бихте могли да преодолеете депресия или стрес, да подобрите настроението си, да започнете да вярвате в себе си повече. Отначало ще бъде трудно, но усилията определено си струват.

2. Дават сила – сега говорим за физическата. Хубавото при вдигането на тежести, особено за дамите е, че укрепват мускулите и ви правят по-силни. На външен вид ще изглеждате нежни и крехки същества, но само вие ще знаете на какво сте способни всъщност. Това е чудесен начин да придобиете сила и умения за самозащита, ако ви се наложи.

3. Съдействат за изгарянето на повече калории – интензивното вдигане на тежести може да изгори повече калории, отколкото тези, които сваляте във фитнеса. Тук става дума за изграждане на мускули, а натрупаната мускулна маса спомага за по-лесното намаляване на калории, дори когато сте извън залата.

Вдигане на тежести

4. Подобряват мозъчната дейност – вдигането на тежести не означава само трупане на мускули. То стимулира хормони, които стимулират мозъчната функция. Така може да подобрите паметта си, да се чувствате пълни с енергия и дори да надхитрите годините.

5. Намаляват риска от наранявания – освен мускулите тежестите укрепват костите и съединителната тъкан, което намалява риска от наранявания. Те биха могли да облекчат и предотвратят и проблеми като хронични болки, болки в гърба, артрит и фибромиалгия.

6. Подобряват издръжливостта – и бързината, и дисциплината, и характера. Вдигането на тежести може да направи чудеса с тялото и със самите вас, които не сте мислили, че могат да се случат с вас

Фитнес

7. Борят се с процеса на стареене – тук ключов фактор е активността. Тя ви прави по-енергични, силни, щастливи, а оттам и млади. Доказано е, че хората с ниска активност страдат по-често от разни болки и проблеми, и изглеждат по-стари. Е, дами, май ви намерихме ново хоби!

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари