Как да преодолеем загубата на домашен любимец?

Загуба на домашен любимец

Животните са равноправни членове на семейството и по тази причина загубата на домашен любимец се отразява изключително зле на останалата част от него. Ако той е бил с вас дълго време, липсата му би ви нанесла големите емоционални щети. За съжаление обаче краят е неизбежен, той е част от кръговрата на живота. Затова е добре да знаем как да преодолеем загубата на домашен любимец.

Загубата е най-лошото нещо, но рано или късно тя идва. Всеки я изживява по различен начин, според характера си. Все пак, нека видим няколко съвета за това как да се справим с тъгата, когато любимецът ни вече не е сред нас.

Направете път на мъката и сълзите – плачете, освободете се от тъгата, изживейте я както искате. Само вие знаете как се чувстване, колко ви е зле и колко ви липсва животинчето, което е било до вас толкова време.

Почетете паметта на своя домашен любимец. Може да го погребете или да направите мини олтар вкъщи, където да почитате паметта му. Може да сложите негова снимка някъде и гледайки го да се успокоявате, че той е на по-добро място.

Осигурете си почивка – няколко дни отпуск няма да ви се отразят зле. Починете си, заминете някъде. Отървете се от стреса с медитация, йога или потърсете хоби. Консумирайте хубава храна и здравословни напитки, за да накарате организма си да се почувства по-добре.

Обградете се с близки хора, които ви разбират. Само най-близките могат да ви утешат в този момент, така че не се затваряйте в къщи, а потърсете компанията им.

Правете неща, които би карат да се чувствате добре, неща, които обичате. Ако трябва се поглезете с шопинг, нова прическа, козметична процедура. Имате нужда и право да се разсеете по всякакъв начин. Освен това не бързайте, дайте си време да се отърсите от загубата

Повтаряйте си, че животът продължава, че мъката ще отмине и вие отново ще се почувствате добре. Не се вглъбявайте в тъгата, огледайте се хубавите неща навън. Може дори да си вземете друго животинче, доста хора правят точно това.

Те си взимат друго приятелче, което да ги утеши и да им помогне да преодолеят загубата на домашен любимец. Трябва да си дадете сметка, че животът и смъртта вървят ръка за ръка и е по-добре да се фокусирате върху живота.

Източник: miau.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари