Вкусно! От днес Пловдив е столица на пекарството

1 от 16 Снимки

Тази седмица Пловдив ще се превърне в столица на пекарството. От 17-ти до 20-ти май в града под тепетата ще се състои вкусен Фестивал на хляба и сладкишите.

В южния град ще гостуват опитни пекари от различни страни, които ще представят емблематични тестени изделия, а гостите на събитието ще могат да ги опитат.

През фестивалните дни по улиците на Пловдив ще се носи аромат на домашно изпечени хлебчета, питки, курабийки, дребни сладки и други вкусни тестени десерти. Те ще бъдат приготвени от опитни кулинарни виртуози от различни кътчета на света.

Ще се изявят пекари и сладкари не само от България, но също така от Мароко, Бесарабия, Холандия, Турция. Освен да вкусят от техните произведения, гостите на фестивала ще могат да научат ценни похвати и да си припомнят стари техники при получаването на брашно.

Пекарството е сред позабравените занаяти, който обаче днес успява да се възроди с пълна сила. Доказано е, че то е не само начин за прехрана, но и творческа дейност, която ни помага да се освободим от стреса. Затова и психолозите го препоръчват при напрегнато ежедневие.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари