Помните ли Габриел от Зина-принцесата войн - вижте каква мацка е днес!

1 от 5 Снимки
Зина-принцесата войн

Сериалът Зина-принцесата войн преобърна представите на света за дамите в древния свят. Той стана изключително популярен и у нас, най-вече заради използването на български народни мотиви в музиката към филма.

Първа приятелка и помощничка на Зина във филма бе смелата Габриел. Тази роля на актрисата Рене О’Конър я превърна в звезда в средата на 90-те години.

Русокосата Габриел винаги бе до главната героиня на сериала в битките с жестоки богове и кръвожадни крале в Древна Гърция. За разлика от много звезди от миналото актьорска кариера на О’Конър продължава и до днес.

Красавицата, родена и израснала в предградията на Хюстън, Тексас, се появява на малкия екран още на тийнейджърска възраст. Едва 16 годишна тя вече се е снимала в редица реклами. Малко по-късно, през 1989 г., е и първият ѝ дебют в сериала Match Point. Следва участие в първия пълнометражен филм Night Game. Няколко години по-късно кариерата ѝ достига до пробив, когато получава една от главните роли в Hercules: The Legendary Journeys. Този филм е и причината да получи една от най-успешните си роли в Зина- принцесата войн.

В началото на сериала героинята на О’Конър Габриел е номадка. Характерът и образът ѝ се променят и в края му тя е завършен войн. Сериалът се оказва изключително успешен, като само първият му сезон привлича над 6 млн. зрители в САЩ. В пика на популярността му между 1996 и 1997 г. го гледат над 8 млн. души.

Зина-принцесата войн носи на Рене О’Конър огромна слава и две награди OFTA. След края на сериала тя се насочва към киното и в началото на новото хилядолетие се снима в няколко успешни продукции. След това отново се завръща към сериалите. През 2018 г. Рене О’Конър ще се появи във филма Watch the Sky, както и в A Question of Faith.

По време на снимките на Зина Рене О’Конър намира и любовта. Тогава тя живее в Нова Зеландия, където се запознава със съпруга си Стийв Муър. През 2001 г. им се ражда син, но няколко години по-късно двамата се развеждат и актрисата започва връзка с Джед Сура. От него актрисата има дъщеря.

Източник: laf.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари