Овкусяване на свински ребра! Прави се ето така

Свински ребърца

Учи се от вчерашното барбекю, живей за днешното и се надявай за утрешното. И най-важното - никога не спирай да питаш защо хората биха варили ребра....

Албер Айнщайн

Замислете се над тези думи на великия учен, особено днес, защото датата 4 юли е отредена за честване на Деня на свинските ребра, така че нека поговорим как да направим перфектните.

Свинските ребърца можем да приготвим на скара, можем да ги изпечем в тавичка във фурната, на барбекю и на тиган. Ребърцата можем да овкусим с най-различни маринати и сосове, които ще ги направят по-сочни, по-вкусни и пикантни.

За марината можете да използвате мед, соев сос, горчица, къри, сос Уорчестър, червено вино, зехтин, оцел, люта чушка, лук, чесън, бира, доматено пюре или доматен сос. От подправките можете да използвате сол, черен пипер, дафинов лист, риган, босилек, кимион, червен пипер може и сладък, мащерка и други по ваш вкус.

Марината за свински ребърца на скара можете да приготвите с мед и соев сос. Подправките са по ваш избор и вкус. Стават невероятно вкусни и с хрупката коричка. Колкото по-дълго ги държите в маринатата, толкова по-силен ще е вкусът.

Мариновани ребърца

Марината за свински ребърца на фурна можете да приготвите от мед и доматен сос. Престояват в маринатата поне 2 часа в хладилника и след това печете.

Друга марината за ребърца на фурна се приготвя, като смесите червено вино, оцет, зехтин, соев сос, сос Уорчестър, мед и подправки по ваш вкус и предпочитания. Ребърцата, нарязани поотделно, се накисват в маринатата и се оставят в хладилника да постоят 2-3 часа.

Ето и още една идея за марината: смесете мед, соев сос и доматено пюре. Страхотна марината за скара можете да направите и с бира, дафинов лист, къри, соев сос, мед и подправки.

Марината за свински ребра на скара можете да приготвите от следните продукти: соев сос, захар и чесън. Подправките, които са подходящи за маринатата, са: лют червен пипер, черен пипер, кимион и сол.

Друга подходяща марината за свински ребърца на скара е следната: смесете горчица, ябълков оцет, чесън, люти чушки, захар и мащерка. Сол и черен пипер по ваше желание може да добавите в количество на вкус.

Свински ребра с бира

Едно много люто и пикантно предложение за свинските ребърца е да ги овкусите с марината от чили сос, люта чушка, чесън и лук.

Ето и едно по-нестандартно предложение за сос за свински ребърца: сушени кайсии, доматено пюре, мед, горчица, месен бульон, масло и арпаджик. Подправките са розмарин, черен и червен пипер и сол на вкус.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари