Откажи тези храни! Те са вредни за червата ти

1 от 9 Снимки

1. Храни с глутен


Този протеин се среща в пшеницата, ръжта и някои други зърнени култури, от които се произвеждат тестените изделия. Според учените в миналото количеството му е било по-малко, но в сегашните сортове се е увеличило значително. Много хора вече реагират на глутена, проявявайки непоносимост към него. Това води до сериозни проблеми в храносмилателната система, свързани със спазми, гадене, разстройство. В някои случаи се стига дори до увреждане на лигавицата на червата и до много тежки състояния. За да не изживявате подобни неприятни моменти, избягвайте храните с глутен. На пазара вече има много тестени изделия като хлебчета и макарони, изработени от зърнени култури без глутен.

Човешкият организъм е способен на чудеса. Той може да се пребори с тежки заболявания и да се отърве от опасни отрови и паразити. За да се случи това обаче, е добре тялото ни ежедневно да приема чрез храната големи порции витамини, минерали, фибри.

Същевременно е добре да избягваме определени хранителни продукти, които влияят зле на цялото ни тяло и особено на храносмилателната система.

Приемани често, те нарушават баланса между добрите и лошите бактерии в чревния тракт и водят до подуване, газове, киселини, повръщане, диария и много други неприятни стомашни проблеми.

Понякога тези храни до такава степен увреждат червата, че те вече не са в състояние да усвояват полезните вещества и се стига до сериозни здравословни проблеми като целиакия например.

Вижте в нашата галерия кои са тези 9 храни, вредни за червата ни, и вижте как да намерите техни заместители. Изключете ги от менюто си и сами ще забележите колко по-добре се чувствате без тях.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари