Пет причини да пиете сок от домати! Важно е

1 от 5 Снимки

1. Предпазва от рак


Ликопенът и другите каротеноиди в доматения сок намаляват риска от редица видове рак, включително рак на белия дроб, рак на гърдата и рак на простатата. Проучванията показват, че мъжете, които консумират големи количества ликопен, имат 30% по-малък риск от рак на панкреаса.

Доматите се радват на голяма почти в нашите ширини и репутацията им е напълно заслужена. Вкусните зеленчуци имат мощно антимикробно, противовъзпалително, жлъчкогонно и диуретично действие. Те са полезни при профилактика на атеросклероза, рак и апендицит.

За разлика от другите плодове и зелнчуци, които губят някои от полезните си качества, когато се приготвят на сок, доматите не губят своите ползи. Сокът им укрепва нервната система и кръвоносните съдове, нормализира обмяната на веществата.

Той е изключително полезен при хипертония и глаукома, защото понижава както кръвното, така и вътрешноочното налягане. Пиенето на две чаши пресен доматен сок на ден подмладява кожата, намалява бръчките и помага за регенериране на кожата благодарение на многото минерали и витамини, съдържащи се в него.

Ако все още не сте напълно убедени в невероятните ползи на доматения сок и смятате, че става само за разредител на силни спиртни питиета, вижте в следващата галерия още пет важни причини защо трябва да пиете този природен дар.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари