Ядем храните, но дали ги познаваме?

1 от 4 Снимки

1. Какаото


Да, прахообразното какао, което сме свикнали да консумираме, се получава след множество преработки и добавки. Истинското какао всъщност е дърво. Според повечето хипотези какаовите дървета произлизат от Америка още през 14 век, като дори се смятали за свещени от ацтеките.

Всеки обича шоколад и ягоди, ябълки и напоследък много популярното авокадо. Но дали сте се замисляли откъде всъщност идват тези храни?

Около прекалено забързаното ежедневие и всички проблеми, които се появяват един след друг, сякаш сме свикнали да приемаме храната като даденост. След края на дългия и изтощителен работен ден бързаме да отидем до хипермаркета и да напазаруваме ред продукти, които просто да изядем и забравим след време. Това обаче не е положително, на първо място, за нашата лична обща култура.

Чували ли сте, че гроздето расте по земята също както ягодите. Някои деца са убедени в това и когато им обясните, че гроздето расте по лозата, която е вид дърво, покажете им снимки, навярно ще се изумят.

Подобно на незнаещо дете, голяма част от хората не само че не знаят откъде и как произлизат различните култури, но и не проявяват интерес да разберат. Е, в галерията ни ще разясним за тези, които все пак се интересуват, произхода на някои от най-употребяваните храни не само у нас, но и по цял свят.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари