Полезните и вредни храни – разликата в калориите ще ви шокира

1 от 14 Снимки
Полезните и вредни храни – разликата в калориите ще ви шокира
Снимка: AdmeRu

Здравословното хранене е в основата на поддържането на добро здраве и перфектни мерки. Следенето на калориите се е превърнало в мисията на живота на мнозина. Ето защо е добре да знаете колко калории има в полезните храни и лакомства, както и в едни от определяните за най-вредни.

Някои от хората, които следят за фигурата си, се доверяват изцяло на съветите на диетолозите. Други стриктно следят калориите на опаковките. За тях прегрешение като чаша от любимата газирана напитка или малка кутийка с пържени картофи е нещо недопустимо. И са прави.

Малцина се замислят дали калориите, малко или много, имат реална полза за здравето ни. Така например в един мъфин, в зависимост дали е с шоколад, плодове, крем или ядки, може да има по-малко от 200 калории. Това е толкова малко, че може да го допуснем в здравословното си меню от време на време. В същото време обаче приемът му повишава нивата на кръвната захар и инсулина. Консумацията му ни прави по-мудни, изпива енергията ни и ни право много по-гладни отпреди това.

Любимите вредни лакомства спадат към специфична група с т.нар. празни калории. Те нямат почти никаква хранителна стойност и влияят пагубно както на фигурата, така и на здравето.

Разгледайте калорийната стойност на едни от най-полезните и най-вредни храни в нашата галерия – разликите определено ще ви изумят. Макар да имат много по-малко калории, полезните храни не натоварват нивата на кръвната захар и спомагат за поддържането на добрия метаболизъм. Те ни носят едни от жизненоважните полезни хранителни елементи.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари