Кой е най-добрият начин да претоплиш снощната пица?

Пица

Пицата е любимо ястие на малки и големи. Едва ли има човек, който не би се нахвърлил на току-що изпечена Маргарита, Капричоза, Неаполитана, Калцоне или Куатро Формаджи. И как иначе? Всяко едно от тези тестени изкушения е уханно, меко и топящо се в устата.

Не така обаче стоят нещата с пица, останала от миналата вечер. След като престои няколко часа, тя изгубва първоначалния си апетитен вид и трябва да бъде претоплена. Как да претоплим пицата, за да е също толкова вкусна?

На този въпрос отговориха готвачи от пицария в Бруклин. Според тях много хора използват микровълнова фурна, за да затоплят пицата си, но това е грешен подход, защото след няколко минути в машината тестото изглежда като подгизнало и е някак странно на вкус.

Неправилно би било и ако пицата от миналата вечер се вкара отново във фурна, защото това ще накара тестото да се изсуши и стане още по-твърдо.

Пици

Затова опитните кулинари препоръчват остатъците от пица да се претоплят в тиган. За целта те трябва да се сложат в ненамасления уред и да се запекат 2 минути.

След това готвачите съветват да се капне малко вода около парчетата и тиганът да се похлупи с капак и махне от огъня. Пицата трябва да се остави под капака една минута и след това е готова за хапване.

Резултатът е хрупкава коричка, мека сърцевина и идеално разтопен кашкавал!

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари