Това е закуската, която намалява желанието за вредни храни

Протеинова закуска

Ако редовно закусвате определен тип храни, има по-малка вероятност през деня да ви се похапва нещо вредно като чипс или вафла. Така освен че ще топите килограми, и ще се грижите за здравето си.

Според Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ закуската, която е богата на протеини, ще намали апетита ви през деня. В експертното проучване е посочено още, че все по-малко тинейджъри в САЩ закусват, а това е довело да затлъстяване сред юношите.

Изследването ни доказа, че има драстичен спад в апетита за сладки храни, заявява доктор Хедър Лийди, ръководител на проучването.

Високопротеиновата закуска намалява и апетита за солени храни с високо съдържание на мазнини. Ако пропуснете закуската обаче, желанието ви за тези храни ще е голямо през деня.

Протеини

Проучването е разглеждало как различните видове закуски влияят върху нивата на допамин, който се свързва с желанието ни да търсим определен тип храни.

Когато хапваме нещо, което обичаме, нивата на допамин в организма ни скачат и изпитваме истинско удоволствие.

При хората с наднормено тегло или затлъстелите нивата на допамин са покачени, което означава, че трябва да хапват повече от любимите си храни, за да се чувстват удовлетворени. Точно като при наркозависимостта.

Вредни храни

За да противодействат на преяждането, до което хората стигат, за да покачат допамина в организма си, учените са изследвали различни типове храни, които могат да имитират действието на хормона.

Оказва се, че единствено богата на протеини закуска може да ви накара да забравите за прекалено мазните и сладки храни през деня.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари