Какво е гугълизъм и още няколко причини да се отчаете от човечеството

1 от 5 Снимки

1. Гугълизъм


Това течение е познато и като Църквата на Гугъл. Основано е от Мак Персон. Основната идея на тази нова религия е, че Google.com е световната търсачка, което я прави всезнаеща и вездесъща за човечеството. Според последователите на гугълизма (които въобще не са малко) почитането на търсачката ще ги направи много по-знаещи и ще ги приближи до Бог. Гугъл, според тях, може да реши проблемите им чрез знание, а знанието е сила. В теорията им има дори девет доказателства за благочестието на Гугъл.

В продължение на хиляди години човек е опитвал да обясни света около себе си. С течение на времето той стигна до заключението, че трябва да има някаква сила, която контролира и създаването на чудесата на Земята. От там идва и идеята да се почита тази контролираща сила чрез създаване на доктрина, на религия, която да се предава от поколение на поколение.

Това, което е приемливо за едно поколение, за друго не е. Точно и поради тази причина днес сме свидетели на възникването на десетки и дори стотици нови религии.

Докато в миналото възникването на различните вероизповедания може да се обясни с царящата безпросветност и липса на наука, то днес някои от новите култове са толкова абсурдни, че може да накарат всеки рационален човек да се отчае от човечество, и то в най-просветените времена от началото на цивилизацията.

Няколко примера за това подбрахме за вас в галерията горе.

Източник: sanovnik.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари