Можете ли като майка да помогнете на сина си при първото му бръснене

Бръснене на тийнейджър

Първото бръснене е много важен процес за всеки тийнейджър. Като тук ще засегнем темата единствено за бръсненето на брадата на момчетата, а не за обезкосмяването на момичетата. Второто така или иначе е добре да не става със самобръсначка.

Доказано е, че в през пубертета повечето деца бързат да пораснат и често момчетата, които са в този период, решават на своя глава да се обръснат прекалено рано. Просто за да се почувстват по-мъжествено.

Макар да е добре техните бащи да запознаят децата си с тайнствения свят на бръсненето, те невинаги успяват. И ако се случи така, че Вашият партньор няма възможност да окаже помощ при първото бръснене на момчето, ще можете ли Вие като майка да се справите с тази нелека задача?

Да, защо не! С малко повече информираност, жените се справяме добре и с мъжките въпроси.

Няма отговор на въпроса кой е най-точният момент да бъде проведено първото бръснене, но е най-добре, ако успеете да накарате сина си да изчака поне до навършването на 14-тата си година. Обяснете му спокойно, че просто веднъж започне ли да се бръсне, скоро ще се наложи да прави това често. Ако изпитате усещането обаче, че тийнейджърът Ви се притеснява прекалено много от наболите си мустаци или брада, и самочувствието му започва да страда, не се бавете, а го подгответе възможно най-рационално за първото му бръснене.

Изберете натурални продукти за бръснене

Изберете заедно необходимата за целта козметика и възможно най-безопасната самобръсначка. Може и машинка за бръснене. Кожата на тийнейджърите е много по-чувствителна от тази на мъжете. Добре е продуктите за бръснене обаче да съдържат спирт, защото той я предпазва от характерните за периода на пубертета пъпки и акне. Но иначе наблегнете на продукти, които съдържат натурални съставки. И винаги избирайте тези, които са за чувствителна кожа.

Обяснете на сина си, че трябва вече да се грижи за външния си вид. Преди първото бръснене е добре да си създаде навици за хидратация на лицето и поне веднъж седмично да използва ексфолиант. Продуктите за преди и след бръснене за задължителни, независимо дали то е първо или не.

Не пропускайте да му кажете, че първото бръснене задължително трябва да става по посока на космите, за не се получи врастване. Е, да, няма да можете като майка нагледно да му покажете този процес, бръснейки своето лице, но пък можете да му пуснете някое клипче, което подробно представя първото бръснене на тийнейджърите.

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари