Лечение на колит

колит

Колитът представлява възпаление на лигавицата на дебелото черво. Състоянието може да бъде свързано с различна симптоматика. Такава е появата на диарични изхождания, коремна болка, подуване и кръв в изпражненията.

Основни причини, които се свързват с колита, са инфекциозни причинители, намален или прекъснат кръвоток към дебелото черво, някакво възпалително заболяване на червата, инвазия на стената на дебелото черво с лимфоцити или колаген.

Лечението на колит зависи от причината, довела до това състояние. Изисква се симптоматично лечение, прилагане на обезболяващи препарати, прием на повече течности.

Лечението на некротизиращ ентероколит включва редуциране на приетата храна, назогастрална декомпресия (прилага се, когато пациентът не може да приема храна през устата в резултат от гадене и повръщане или при намалена/липсваща перисталтика), интравенозни вливания.

Антибиотичната терапия е задължителна и се започва, веднага щом пристигнат резултатите от микробиологичното изследване, установяващо причинителя. До хирургично лечение се пристъпва, само когато медикаментозната терапия не помогне.

Стомах

Алергичният колит се лекува посредством прилагането на диетични мерки.

Децата с псевдомембранозен колит се лекуват според тежестта на заболяването. При по-леките случаи се приемат много течности и се вливат електролити. При по-тежките се налага антибиотично лечение.

Терапията при бактериален колит също се уповава на приема на антибиотици. Те са такива, че се прилагат срещу конкретно изолиран причинител.

При язвеният колит е важно поддържане на здрава имунна система на човека. Лечението най-общо включва прилагането на медикаментозна терапия, диетичен режим, а понякога се налага и хирургично лечение.

Антимикробната терапия е ефективна, защото скъсява хода на заболяването и продължителността на отделянето на организмите в изпражненията чрез намаляване на признаците и симптомите и ограничаване на предаването на болестта.

Важно е бързото разпознаване на симптомите, за да се реагира навреме и да се намалят опасностите за здравето на пациента.

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Потребител#200017
Потребител#200017
23.07.2018 17:11
"Ще започна с причината да започна с тинктура "Здраве".
Преди три години забелязах ,че започвам да напълнявам - само в бедрата и корема. Корема ми все повече се надуваше, докато не заприличах на бременна жена в петия месец , без да преувеличавам. Добре де, казах си аз ,нормално е да имам корем. Но издутия ми корем започна да тежи , като пълен с камъни. Започнаха да се редуват разтройство със запек , оригване, къркоране , пукане на червата, сутрин ми се гадеше и от най- малката порция аз вече бях сита. Когато се движех повече от 6-7 минути започваха силни болки в дебелото черво. Много ми тежеше корема и това ме караше леко да се навеждам за да мога да ходя изобщо. Разбира се последваха прегледи при лекари и ми установиха синдром на раздразнени черва. Завъртях се и по кардиолози , защото получих сърцебиене на сърцето. Всички лекари ми дадоха лекарства и аз започнах чинно да пия. Така 5 месеца , с леки облекчения и след това симптомите се връщаха.Имах силна воля и вяра, но се оказа ,че само това не стига. Видях в интернет за билковата тинктура "Здраве" и реших да спра да се тровя с химия и да започна по природен и здравословен начин да се лекувам.
Започнах да пия капки от тинктура" Здраве" сутрин и вечер. Още на третия ден започнах да усещам как къркоренето намаля , а с него и газовете. Корема започна да се прибира. Започнах да ходя всеки ден до тоалетна без да имам пропуск. Пих тинктурата месец и спрях по собствено желание. Реших ,че съм се оправила.

До преди два месеца.. Тежестта, болката в червата, газовете и куркането се върнаха с пълна сила. Ставаше ми лошо, виеше ми се свят. Сутрин ставах с киселини в устата . Гадеше ми се. Ако не се хранех 2-3 часа ми прилошаваше , все едно ми падаше кръвната захар. Личната ми лекарка ме помоли да се изследвам и за диабет. И отново се завъртях по лекари. Пуснах си пълна кръвна картина с всички показатели и за моя изненада всичко беше наред.
Отново си поръчах тинктура "Здраве" и допълнително си купих и масло от орех. Започнах този път много сериозно да ги пия. Смея да споделя отлични резултати спрямо здравето ми. Вече нямам къркорене, болки, ходенето ми до тоалетна се нормализира. Започнах да спортувам. На два пъти ми се случи даже да ми кажат ,че съм се разхубавила. Все още имам корем, но не е това което беше. Още съм в началото и този път съм твърдо решила билковата тинктура "Здраве" да пия дълго време , като не спирам и маслото от орех. Още ми прилошава ако не хапна веднага, но аз си давам сметка колко съм била зле преди това , за да се докарам до тук. Вече нямам киселини в устата и гаденето спря. Виждам резултатите макар и малки и съм убедена ,че ще успея да оправя червата и стомаха.
Благодаря на всички прочели. Сайта е www.badizdrav.eu
0
1