Американец строи съвременен Ноев ковчег

Ноев ковчег

Модерен Ноев ковчег строи американецът Крис Робинсън. Той живее в Калифорния и започва да обмисля по какъв начин може да спаси своето семейство при появата на огромни вълни, каквито бяха вълните, предизвикали цунами в Япония през 2011 година.

По професия Крис е дизайнер и успява да изобрети лодка, която може да предпази от огромните вълни, нарекъл я е цунами топка (на английски tsunamiball). Изобретателят разказва колко силно се е притеснил след огромните вълни в Япония и е започнал да мисли как човек може да преживее подобно бедствие.

Крис е обсъдил своята идея за лодката със своите близки и приятели, още преди да започне да прави чертежи на съоръжението. Той разказва, че началото на проекта са именно тези разговори с близки хора, които постепенно са го насочили към цумани топката.

По времето на всички тези обсъждания на Крис и близките му хора им идвали на ум много различни идеи – от къща в балон от хелий до индивидуални раници, с които може да се лети.

Накрая дошла и идеята, която той е успял да осъществи – плаваща топка, като спасителен плавателен съд. Крис споделя, че всъщност авторът на тази идея не е той, а неговата съпруга. Дизайнерът започва да се занимава с това изобретение, макар да не е убеден, че подобно нещо е в неговата компетенция.

Цунами

Постепенно идеята се изменя – след множество чертежи и търсене на информация в интернет, се ражда нова идея. Става дума за построяване на плавателен съд, в който съвсем спокойно може да се преживее цунами, разказва Крис.

Той признава още, че преди това не е строил лодка и всъщност тази идея е била много повече фантазия, отколкото някакъв конкретен план, който да може да изпълни на практика. С времето, което минавало, и информацията, която Крис намирал, все повече се уверявал, че всъщност може да построи подобно съоръжение.

Той започва да строи своята идея в началото на 2012 година. Надеждите на изобретателя са, че до края на тази година ще успее да завърши своята цунами топка и да я представи.

Източник: sanovnik.bg

Рейтинг

4.3
Общо 6 гласували
5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари