Медицински феномен: Жена с 4 бъбрека

Бъбреци

Англичанка живее с четири бъбрека и дори участва в конкурси за красота въпреки здравословните си проблеми. Мерилин Лорън, която е на 17 години, е родена с уникалния комплект от четири бъбрека.

Вместо да се чувства специална заради допълнителния чифт толкова важни за човешкото здраве органи, Мерилин от малка се чувствала доста изолирана. Това се дължало на липсващата й китка, тъй като лявата й ръка се е развивала извън майчината утроба. Така по време на вътреутробното развитие на Мерилин не се оформила китката й.

Това обаче не попречило на момичето да докаже само на себе си и на другите, че може да се справи и само с една ръка, и редовно да посещава курсове по карате. В момента Мерилин има син колан по карате.

Медицински феномен

Мерилин става известна в цялата страна, след като е забелязана от откривател на красавици за тийнейджърски конкурс по красота. Красивото лице на тийнейджърката без китка направило голямо впечатление на мениджъра на агенцията, която организирала конкурса.

За нула време Мерилин се прочула и започнала да участва в различни фотосесии, които разкривали красотата й пред хората. Проблемите на Мерилин се дължат на това, че тя е родена преждевременно - родила се е 12 седмици преди термина на майка си.

Заради това тя страда от проблеми със стомаха и те са толкова сериозни, че Мерилин никога не се е хранила като другите хора. За да получи дневната доза от витамини, минерали, протеини, мазнини и въглехидрати, към тялото й се включва специална помпа.

Доктори

Тя пълни червата на Мерилин със специални разтвори, които съдържат необходимите за пълноценен живот вещества. Храненето по този начин продължава над десет часа, тъй като трябва да се вкарват съвсем малки дози храна.

Мерилин се храни директно през тръба, намираща се в червата й, тъй като стомахът й не може да приема каквато и да е храна. Заради това британката не е усещала никога вкуса на каквото и да е.

Докторите не могат да си обяснят причината за наличието на четири бъбрека в тялото на Мерилин. Според тях става дума за някакво объркване на развитието на тялото в утробата на майката или за генна мутация.

Освен всичките си проблеми Мерилин страда и от артрит, заради който постоянно й се налагат операции.

Мерилин е вдъхновение за всички в училището си, тъй като въпреки всичките си недъзи тя успява да се справя блестящо с изпитите. Според майка й Мерилин карала хората да се замислят за това колко са маловажни голяма част от проблемите им, които те мислят за сериозни.

Източник: sanovnik.bg

Рейтинг

3.8
Общо 4 гласували
5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

chocho
chocho
19.08.2015 13:46
az puk si imam 3 bubreka
0
0
Ния
Ния
19.04.2014 13:39
И други течности!
0
0
Lillium
Lillium
03.06.2013 12:54
Браво! Това е истинска принцеса борила се за титлата си, както се вика с 'кръв, пот и сълзи'! :)
2
0