Цвят шоколад и капучино са хит през есента

Цвят шоколад за коса

Тази есен актуални за тъмнокосите дами са два цвята – шоколад и капучино. Когато изберете да боядисате косата си в шоколадов нюанс, трябва да подбирате подходящата декоративна козметика.

Колкото по-тъмен е шоколадовият цвят – предлагат се варианти от млечен до натурален шоколад – толкова по-ярък трябва да е гримът, за да не ви прави прекалено бледи.

Шоколадовият цвят за коса отива много на тъмна или златисто-кафява кожа. Зелените и кафявите очи са най-подходящи за шоколадовия нюанс.

Ако косата ви е натурално светла, ще постигнете шоколадовия нюанс от опаковката на боята, но върху тъмна коса понякога шоколадовият цвят се превръща не точно в очаквания нюанс. Затова потърсете съвета на професионалист. Важно е шоколадовият нюанс да е без червеникави и черни оттенъци.

Актуални прически

Цветът, известен като капучино, дава мекота и изящество на косата. Той е нещо средно между тъмно-русото и златистото и отива далеч не на всяка жена. Затова трябва внимателно да подходите към избора на боя от актуалния нюанс.

Цвят капучино се съчетава идеално със златист цвят на кожата и сиви, зелени и кафяви очи. Този цвят е перфектен за дами, чиято естествена коса е руса. Така по-лесно ще се постигне желаният ефект. При жени с тъмна коса се налага изсветляване, преди да се постигне желания красив цвят. Тъмна коса не може да се боядиса в цвят капучино.

Капучино нюансът изглежда ефектно на средно дълга коса и на къса коса. Ефектно е, ако няколко кичура от косата са боядисани в един нюанс по-тъмен цвят.

Може също така да покриете цялата коса с кичури в различни по наситеност на цвета нюанси в златисто и светло кафяво, за да постигнете по-голям ефект. Така можете да боядисате в цвят капучино и по-дълга коса. Този цвят отива на по-пастелните тонова козметика и визуално подмладява с няколко години.

Източник: ezine.bg

Рейтинг

3.9
Общо 28 гласували
5 10
4 11
3 2
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари