Симптоми при висок холестерол

Висок холестерол - симптоми

Високото ниво на холестерола е една от основните причини за появата на сърдечно-съдовите заболявания. Някои от причините за високият холестерол са заседналия начин на живот, грешните хранителни навици и последващото затлъстяване.

Високият холестерол е сериозен здравословен проблем, но е възможно пълно излекуване. Това може да стане само, ако е направена ранна диагноза и ако не съществува генетична обремененост. В голяма част от случаите високият холестерол може да се коригира с подходящи диети, промяна в начина на живот и упражнения. Ако е прекалено висок се изписват и хапчета.

Симптомите на високият холестерол са няколко.

Наличие на ксантоми. Прекалено високия холестерол в кръвта се натрупва в сухожилията или други части от тялото. След като това се случи следва образуването на големи мехури, които се появяват като петна с жълтеникав цвят по кожата и очите. Те се наричат ксантоми и са сигурен знак, че холестерола е висок.

Болки в гърдите. Високият холестерол може да доведе до сърдечно заболяване, следствие на втърдяване и блокиране на кръвоносните съдове. Сърдечните заболявания предизвикват болки в гърдите, врата и горната част на стомаха. Понякога се наблюдава и усещане за стягане в гръдната област, съпроводено с болка и тежест в главата и изтръпване на челюстта и ръцете.

Болки в краката. Ограниченият кръвен поток в артериите на краката предизвиква болки и неприятни усещания по време на физическа активност.

Недостиг на въздух. Липса на издръжливост в на пръв поглед здрав човек може да е симптом за висок холестерол. Засегнатият има чувство, че не му достига въздух, когато прави упражнения, тича или по време на ежедневните дейности.

Палпитации – това са неравномерните сърдечни удари. Те са резултат от блокирането на артериите и намаления поток на кръвта. Усеща се сякаш сърцето пропуска един удар, а след това прави един по-силен. Палпитациите се съпровождат с затруднения в дишането.

Периоди на изтощение и високо потене. Ограниченият поток на кръвта от сърцето към мозъка може да предизвика симптоми на удар. В този случай човекът се поти прекалено и усеща силно изтощение.

За да избегнете последиците от високият холестерол, най-хубавото решение са редовните рутинни изследвания.

Източник: ezine.bg

Рейтинг

3.9
Общо 28 гласували
5 7
4 15
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

simov
simov
18.08.2018 18:38
Фитостерол чист 95 % на прах за понижаване серумния холестерол в кръвта.

Фитостеролите са получени от растения, съединенията на които са сходни по структура и функция на холестерола.
Диети богати на фитостерол трябва да осигури наи - малко 1 г на ден, която диета днес е относително ниска за фитостерол.
Фитостеролите инхибират чревната абсорбция на холестерол.
Многобройни клинични проучвания са показали, че дневното потребление на храни, обогатени с най-малко 0,8 г от растителни стероли или станоли понижава серумния LDL холестерол.
Въпреки че някои епидемиологични проучвания са установили, че по-висок прием на растителни храни, съдържащи фитостероли се свързва с намаляване на риска от рак, не е ясно дали фитостероли или други съединения в растителните храни са защитни фактори.
Резултатите от няколко клинични проучвания показват, че добавянето на фитостерол при относително ниски дози може да подобри симптомите на пикочните пътища, свързани с доброкачествена хиперплазия на простатата.
Храни, богати на фитостероли са нерафинираните растителни масла, пълнозърнести храни, ядки и бобови растения.

Цена: 250 гр. - 20 лв. и куриерски.

За контакт 0876265091.
0
2
Антоанета
Антоанета
12.05.2015 16:02
Кажете Иван Пенчев,моля кой е този нов билков продукт,че да си го порачаме или купим от Англия ! Благодаря !
3
0
Ivan Penchev
Ivan Penchev
14.04.2015 17:29
Аз също имах проблем с високия холестерол. Консултирах се с няколко доктори, опитах доста видове лечения и се наложи да спазвам много стриктна хранителна диета. Въпреки всички опити и страдания резултатът не беше това, което исках.
Мой стар приятел от Англия имаше същия проблем и ме посъветва да си поръчам този нов продукт изцяло произведен на билкова основа. След употребата му се изумих от ефекта.
Лекарството е скъпичко, но парите си струват.

Поръчах си го от lowerol.co.nr

Ако има други, които решат да го пробват, нека споделят мнението си.
0
0
Ivan Penchev
Ivan Penchev
14.04.2015 17:28
Аз също имах проблем с високия холестерол. Консултирах се с няколко доктори, опитах доста видове лечения и се наложи да спазвам много стриктна хранителна диета. Въпреки всички опити и страдания резултатът не беше това, което исках.
Мой стар приятел от Англия имаше същия проблем и ме посъветва да си поръчам този нов продукт изцяло произведен на билкова основа. След употребата му се изумих от ефекта.
Лекарството е скъпичко, но парите си струват.

Поръчах си го от

Ако има други, които решат да го пробват, нека споделят мнението си.
3
1
Стефан
Стефан
02.01.2014 13:55
Статията не е лоша, но си личи, че не е написана от специалист. Не са оказани референтните стойности за висок холестерол какви са. Над каква горна граница се счита, че холестерола е висок? В какви граници трябва да се движи добрия и лошия холестерол? В какви граници трябва да се движат триглицеридите? За да не се отлагат липиди по кръвоносните съдове трябва съотношението на лошия холестерол LDL към добрия холестерол LDL/HDL да е по-малко от 3/три/. Важни са и показателите за правилното функциониране на черния дроб АСАТ, АЛАТ, ГОТ, ГГТ.

Добре е всеки човек, независимо дали има някакви оплаквания или не, поне веднъж да си направи нужните изследвания.
8
3
Ппп
Ппп
20.07.2015 18:13
Референтните стойности зависят какви други заболявания има човек. Колкото повече рискови фактори има толкова по ниски стойности на холестерола трябва да поддържа за да си намали СС риск. Неможе да имаш диабет и ИБС и да си реферираш стойностите с някой на 25г.
0
0
George Alex
George Alex
30.11.2013 06:48
Аз пък мисля, че статията е много добра - накрая завършва с нещо отлично - ПРОВЕРЯВАЙТЕ! Това, че някой има тези симптоми, не означава, че има и висок холестерол. Но от друга страна, не бих търпял такава „лекарка", която да се развика, ако аз отида на преглед. Я всяка жаба да си знае гьола - лекарите са специалисти, които да ме консултират, а не да ми казват как да живея и да ме унижават! Аз имам пълно право да проверявам своето състояние и да се грижа за СВОЕТО здраве!
10
4
гейзър
гейзър
25.11.2013 20:31
Еййй,направо налучкахте.С такива симптоми(главоболие,отпадналост,болки в гърдите и в гърба умора и затруднено дишане и гадене)отидох при личния ми лекар и заявих,че холестирола ме притеснява и искам преглед.Докторката от начало замълча,че като отвори една уста,мале мила-вика ,кряка и малко остана да ме изгони и зяви,че това е единствения компромис който прави.След като ме прегледа каза,да взема един прах за настинка(фервекс или тайлол хот).И ми каза,че следващия път ако отида с внушение или ще се откаже от мен като пациент или ще ме дърмони.Обаче си трая,защото е луда и нервак,но е страхотен доктор.Ако наистина си с проблем,сън не спи,но и да те успокои ако не е сериозно,крещи,за да повярваш,че наистина си добре.А за такива мишоци,дето плашат хората съм сигурен,че ако ги чуе,ще ги срита.
11
5
Възмутена
Възмутена
12.11.2013 19:07
С тези симптоми за всички възможни болести може да уморите и здрав човек! Как лекарите не са ви подвели под отговорност? Въпрос на време!
8
0
соня
соня
08.11.2013 09:37
Какви са тия глупости,некомпетентни пишат "здравни " статии.
6
0