Минус 3 килограма с морска диета

Минус 3 килограма с морска диета

Средиземноморието не е само съкровищница на митове, божествени плажове и лазурни брегове. Това е още регион със собствени хранителни навици и принципи, за които съвременните учени твърдят, че имат изключително здравословен ефект върху организма.

Менюто на хората от Средиземноморието може да ви подмлади, да държи в идеално състояние сърдечно-съдовата ви система, да свали холестерола ви, да ви втали и разкраси.

Освен това, ако спазвате стриктно долния хранителен режим режим, ще сваляте до 3 кг за всяка седмица. Ето и какви са основните принципи на средиземноморската диета.

- Задължителен е редовният прием на риба и морски продукти, например омари, калмари, миди, скариди. Постното месо не се пренебрегва, но порциите не бива да са по-големи от 100 грама.

- Зехтинът винаги присъства в менюто на хората от Средиземноморието.

Минус 3 килограма с морска диета

- Въглехидратите присъстват във вид на паста, но от пълнозърнесто брашно.

- Всеки ден яжте плодове, но гледайте да са от по-нискокалоричните, като кивито, например. За норма се смята един килограм. Изключително здравословни са маслините, които могат да бъдат и зелени, и черни. Те са богати на витамините А, С, Е, на полезни растителни мазнини, белтъчини и пектин.

- Хлебните изделия често се придружават от мед, в чиито здравословни ефекти отдавна никой не се съмнява.

- Не консумирайте захар и продукти с нея.

- Важна е и чашата качествено червено вино - по една на ден.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари