Заменете слънчевите бани с фруктов загар

Фруктова захар

Последните медицински изследвания в Англия показва, че добър тен можете да получите дори и при съвсем малко време, прекарано на слънце.

За да е по-ефективно слънцеизлагането и да трае по-дълго време тенът, включете в дневния си хранителен порцион някои зеленчуци и плодове. Експерти изтъкват магическите способности на даровете на природата, сред които са динята, пъпешът, кайсиите, чушките, морковите и спанакът.

Преминаването към здравословния начин на хранене се отразява на цвета на кожата на представителките на нежния пол само месец по-късно.

Според Йън Стивън от Бристолския университет тайната на красивата и леко загоряла кожа е естествени химикали, наречени каротеноиди. Това е група от 600 органични пигменти, открити в много растения. Съдържат се още в някои водорасли, някои видове гъби и дори в бактерии.

Екипът на д-р Стивън поканил група жени да започнат да спазват диета от плодове и зеленчуци. Друга група приемали обичайната си храна и правели слънчеви бани.

Тен

Накрая показали снимки на всички жени на представители на силния пол. В повечето случаи мъжете предпочели дамите със златист загар, придобит от диетата с плодове и зеленчуци, отколкото тъмния загар, придобит директно от слънчевите лъчи на плажа.

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари