Подходяща гарнитура към дивечовите меса

Подходяща гарнитура към дивечовите меса

Съпругите на ловджиите са истински факири в кухнята, които са наясно с всички тънкости по приготвянето на вкусно дивечово месо. При тях отдалеч се усеща апетитният аромат на всякакво дивечово месо, защото за тях няма тайни по овкусяването му, гарнирането му и поднасянето му.

Това обаче не важи за повечето домакини, които рядко имат възможността да се сдобият с дивечово месо. Все пак трудно ще намерите в магазина до вас прясно месо от глиган или от елен например.

И ако все пак някога имате подобен късмет, то 100 на 100 ще се чудите как подобно месо се приготвя и какви са подходящите за него гарнитури.

Тук няма да навлизаме подробно относно кой вид дивеч как се приготвя, защото можете да намерите безброй рецепти по въпроса. Ще разгледаме кои гарнитури биха били подходящи към дивечовите меса, защото, за ваша изненада, в почти всички случаи се оказва, че те са от плодове, а не от зеленчуци.

Ето малко повече подробности:

1. Плодова гарнитура

Според експертите по френската кухня, за която знаем, че е призната по цял свят, няма по-подходяща гарнитура към дивеча от плодовете. От ябълки и круши /горната снимка/, до смокини, хвойна и дори горски плодове. Можете да ги запечете, глазирате или пък да приготвите сос от тях, който да поднесете към дивеча!

2. Гарнитура от гъби

Дивеч с гарнитура от гъби

Гъбите могат да бъдат поднесени задушени заедно с ароматни подправки и поднесени отделно или да бъдат директно добавени към дивечовата гозба, особено ако тя е оставена да къкри на тих огън в глинен съд.

3. Кестени

Месо от дивеч с кестени

Да, печените кестени са много популярна гарнитура за дивеч в ловджийските семейства.

4. Картофи

Гарнитури за дивеч

Независимо дали са задушени, печени или направени на пюре (никога не се поднасят пържени картофи към дивеч), картофите пасват най-добре на заек, елен и глиган.

5. Задушени зеленчуци

В това число влизат най-вече моркови и грах, които можете да поднесете или поотделно, или смесени, но задушени в масло, а не сварени.

Няма да поставяме под номер 6 и най-добрата гарнитура за дивечово месо, а именно - чаша червено вино. Наздраве и да ви е сладко!

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари