Как да свикнете с новите диоптрични очила?

Адаптация към нови очила

Вече все по-голяма част от хората се сблъскват с различни проблеми със зрението и доста често се налага то да бъде коригирано с диоптрични очила. С началото на носенето на нови диоптрични очила ще трябва да приемем и неприятните усещания, които ще ни съпътстват, докато свикнем с тях.

Възможно е още в първите минути или часове от носенето им, да започнете да усещате леко главоболие, да се почувствате замаяни или дори да виждате размазано.

Ето няколко варианта, които ще ви помогнат да свикнете с новите диоптрични очила.

1. Носете очилата редовно

Очите ви имат нужда от тренировка, за да свикнат с новите очила. Ако постоянно ги сваляте, то тогава ще ви отнеме значително по-дълго време, за да свикнете с тях.

2. Не бързайте

Това се отнася за хората, които носят очила с бифокални, регионални и мултифокални лещи. Започнете да носите очилата, докато седите вкъщи на дивана или на бюрото в офиса. След това започнете да ги носите докато ходите, слизане по стълбите или тренирате. След като мине известно време и вече имате достатъчно доверие в очилата си, може да пробвате да ги слагате и докато шофирате.

3. Упражнения

Диоптрични очила за жена

Може да изпробвате и няколко изпитани упражнения за очи, с които също може да съкратите времето за адаптация към новите очила. Започнете, като движите главата си бавно нагоре и надолу, надясно и наляво. Фокусирайте погледа си към един предмет за няколко секунди.

Гледайте направо и фокусирайте погледа си към далечен обект, след това погледнете надолу към пода за около минута, по този начин ще свикнете да фокусирайте погледа си към близки до вас предмети и обекти.

Бавно вдигнете главата нагоре и погледнете върха на носа си, останете така за няколко секунди.

Направете четири или пет повторения на тези упражнения, като оставяте по две минутни интервали за почивка, но избягвайте резките движения, за да не получите световъртеж.

И все пак, ако дразненията продължават твърде дълго, не отказахте консултацията със специалист, защото може да се окаже, че новите ви диоптрични очила се нуждаят от допълнителна корекция.

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари