Прилошаване по време на тренировка - защо се получава?

Има много причини да ви прилошава по време на тренировка

Ако сте забелязали, че по време или след тренировка ви прилошава или изпитвате друг вид дискомфорт, за това има определена причина. Често тя не е повод за притеснение, не е свързана с опасно за здравето заболяване. И все пак, това не би трябвало да се получава.

Нека видим защо ни прилошава по време на тренировка!

Ниска кръвна захар – това би могла да е причина за прилошаването ви по време на тренировка, особено ако я правите сутрин. По това време, естествената захар в организма е почти изчерпана. Ето защо, е добре да преместите посещенията си в зала следобед.

Обезводняване – дехидратацията би могла да е причина за дискомфорт не само по време на тренировки, а и като цяло във всеки един момент. Водата е изключително важна за организма. Когато изразходвате голямо количество енергия, както се случва в залата, трябва да се стремите да пиете вода непрекъснато.

Тежест в стомаха – не трябва да се консумирали храна час-два преди тренировка, защото в противен случай може да ви стане лошо. Ако преядете точно преди да се захванете с упражненията, не се учудвайте, ако ви прилошава по време или след тренировка.

Изтощение – може да се почувствате зле и ако прекалите с тренировката. Вземете си кратка почивка и ограничете посещенията си в залата за ден-два, докато организмът се възстанови.

Изтощението може да доведе до дискромфорт при тренировка

За да избегнете прилошаване, следвайте тези правила:

Пийте много вода, за да бъдете хидратирани.

В случай че не сте имали кой знае каква физическа активност през деня, не се впускайте директно в натоварващи упражнения. Най-напред започнете с леко загряване тип кардио, пътека или нещо друго.

Когато приключвате, не спирайте рязко, а завършете тренировката си с леки упражнения.

Забравете за мазна храна преди тренировка. Ако изпитвате остър глад, може да си позволите един протеинов шейк половин час преди да започнете.

Ако спазвате тези съвети, но отново ви прилошее, се консултирайте с лекар, тъй като проблемът може да бъде по-сериозен. Здравето е на първо място, не пренебрегвайте сигналите, които тялото ви ви изпраща.

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари