Как да се разтоварим след дълъг и напрегнат ден

Разтоварване след дълъг и напрегнат ден

Стресът след дълъг и напрегнат ден определено може да доведе до последици върху цялостното ви здравословно състояние. Важно е да намерите начини за преодоляване на стреса и разтоварване след работа или училище.

Помислите за различни хобита и дейности, които ви правят щастливи и ще ви накарат да се почувствате много по-добре след напрежението и натиска през деня.

Нашите предложения ще ви помогнат веднага да възвърнете енергията си:

Не правете нищо

Приемете го като предизвикателство. Отделяйте по 10 минути всеки ден, през които да не правете абсолютно нищо. По-трудно е отколкото звучи. Опитайте още сега. Просто седнете и се отпуснете. Нагласете аларма, за да не трябва да гледате часовника си. Бъдете доволни от това, че не правите нищо. Ще се наградите с душевен мир, който ще продължи и през останалата част от деня ви.

Слушайте музика

Слушане на музика за разтоварване

Нуждаете се от вдъхновение? Пуснете любимата си музика. Изследванията показват, че музиката може да спомогне за нормализиране на пулса и понижаване на кръвното налягане. Когато слушате музика ще се отпуснете, а ежедневните ви задължения ще станат много по-приятни.

Бъдете старомодни

Правете неща, които е правила баба ви. Отглеждайте билки, шийте или пишете писма. Отделете цялата вечер, за да приготвите вкусна храна за вашето семейство и приятели.

Контролирайте дишането си

Правилно дишане за разтоварване и релакс

Йога, тай-чи и медитация са свързани с лечебната сила на дишането. Науката е доказала, че контролирането на дишане може да помогне за справянето със стреса. За да се успокоите, правете бавни и дълбоки вдишвания.

Пийте чай

Няма нищо по-съживяващо от гореща чаша чай. За да се насладите напълно на изживяването, пригответе си насипен чай в тенджера вместо чайовете в торбичка, които просто се потапят в чаша с гореща вода.

Мечтайте

Мечтаенето помага да се разтоварим

Оставете ума си да скита. Затворете очи, поемете дълбоко въздух и си представете, че сте гушнали в ръцете на вашата сродна душа или слушате звуците на морските вълни. Когато се свързвате с нещо, което сте си представили, тялото и умът ви се отпускат, дори ако е било само моментно преживяване.

Откажете се от съвършенството

Стресът, през който преминаваме, за да постигнем съвършенство, може да бъде безкраен. Ето защо е важно просто да направите всичко възможно и да сте доволни от това. Независимо дали организирате специална вечеря или подготвяте презентация, не се тормозете от това, дали сте перфектни.

Бъдете по-организирани

Създайте си навика да си правите списъци със задачи, списъци за пазаруване и дори списъци с желания. Избягвайте отлагането на големи проекти и не се страхувайте да поискате помощ, когато имате нужда.

Източник: ezine.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари