Колко време трябва да се варят мидите?

Колко време трябва да се варят мидите?

Мидите с черупки се готвят съвсем бързо. Кулинарната обработка при тях не бива да надхвърля 4-5 минути, защото иначе ще станат жилави.

Преди да пристъпите към варенето обаче, трябва добре да измиете черупките и да отстраните зелените мустачета. В никакъв случай не консумирайте миди, чиито черупки са отворени, защото има риск от натравяне.

За да сте сигурни, че мидите са живи и годни за консумация, посолете онези, чиито черупки са се отворили леко и изчакайте 2-3 минути. Изхвърлете всички, които след това не са се затворили и сгответе другите.

Най-лесната рецепта за приготвянето на варени миди е Миди с мащерка и бяло вино или Задушени миди с моркови и чесън.

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Росица Стоянова
Росица Стоянова
25.09.2013 11:17
Мидите с черупки се готвят съвсем бързо - пет минути са напълно достатъчни, за да се отворят напълно. Дългото варене на мидите ги прави жилави. По време на варенето на мидите с черупки, тенджерата трябва няколко пъти да се разтърси.
0
0