Как да не пръскат пилешките дробчета?

Как да не пръскат пилешките дробчета?
Снимка:Анабел

Пържените пилешки дробчета са любим деликатес на много хора. Има обаче един не малък проблем при приготвянето им - по време на пържене дробчетата пръскат, а понякога дори гърмят. В резултат на което задължително ще се сдобиете с мазни петна върху печката, а може и да получите сериозно изгаряне по кожата.

Един добър съвет при пържене на пилешки дробчета е да използвате специална решетка, която се слага върху тигана, в който се пържат дробчетата.

Друга техника е да изцедите излишната вода от вътрешността на пилешките дреболии. Просто ги сварете леко в подсолена вода, след което ги набучете с вилица или ножче, за да излезе водата от тях и ги отцедете в гевгир.

Изчакайте около час, за да излезе цялата вода от дробчетата, попийте ги добре с домакинска хартия, а после ги оваляйте в брашно, в което по желание може да добавите подправки (сол, чубрица или други по ваш вкус).

Изпържете ги в дълбок тиган с повече мазнина.

Друга безопасна панировка, която може да използвате, е тази от брашно и яйце. Отцедените и подсушени дробчета оваляйте първо в брашно, след това в яйце. Така ще се получи "запечатка", която няма да позволи на пилешките дробчета да пръскат.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари