Как се правят духчета от целувки?

Как се правят духчета от целувки?

Има едни малки хрупкави удоволствия, които се приготвят от белтъчен меренг и са любими на малки и големи. Това са така познатите ни целувки.

Как обаче да ги направим да са по-забавни, различни и интересни? Като им придадем разнообразни форми и цветове.

Ако сте решили на празника Хелоуин да изненадате своите деца и гости с духчета от целувки, ето как бихте могли да ги приготвите:

Необходими са ви белтъци, пудра- или кристална захар и капки лимон. За да направите очички на вашите мили приятели духчета, може да използвате зрънца от плод или черен сусам. Добре би се получило и с черен фондан или сладкарска боя.

Ето и пропорциите:

Белтъци-4 бр.

Захар-200 г.

Сол-1 щипка

Лимонов сок-2 капки

Първо и най-важно условие, за да направите перфектен меренг, е да работите със съвършено сухи приставки на миксера, купата, в която ще разбивате, да не е влажна и в самите белтъци да няма остатъци от жълтък или капки течност.

За идеални резултати разбивайте на водна баня при ниска до умерена температура. В началото пуснете миксера на ниски обороти разбивайки белтъците с щипка сол. Постепенно увеличете оборотите на максимум, като щом видите, че се сгъстяват и побеляват, започнете да добавяте захарта на части. Сместа ще стане гъста, лъскава и пухкава.

Този твърд сняг от белтъци напълнете в пош с гладък, неназъбен или накъдрен накрайник.

Шприцовайте по следния начин, оставяйки разстояние между отделните целувки в две тави покрити с хартия за печене тави.

Направете кръг, който да ви служи за основа, изпълнете го и в него с лек натиск шприцовайте още смес бавно, повдигайки шприца нагоре, за да се издължи и завърши с остро връхче. Това ще е формата на духчетата.

А за да им вдъхнете живот, сложете внимателно с пинсета очичките. Ако ще ползвате сладкарска боя или фондан, оставете тази работа за накрая, когато вече са готови и изстинали (фондан може да залепите за целувката с малко белтък).

Печенето се осъществява по следният начин:

Загрейте фурната до 100-120 градуса и пъхнете тавите, без да отваряте повече вратичката. Така сушете духчетата от целувки 3 часа, след това изключете фурната и ги оставете вътре за още 3 часа или до следващият ден. Не отваряйте вратичката в никакъв случай преди това.

Готовите духчета от целувки може да украсите и още по ваше въображение.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари