edin.bg»Съвети»Какво става, ако при махане на кърлеж главата остане?

Какво става, ако при махане на кърлеж главата остане?

ПепаПепа
Новак
1
Какво става, ако при махане на кърлеж главата остане?

Когато остане главата на кърлежа, от нея се образува ново телце на кърлеж, което отново започва да се пълни с кръв. Ако не се отстрани главата, все едно не сте махнали нищо.

Тя продължава да си засмуква кръв от вашето тяло и по този начин си образува ново телце, което продължава да се надува като балон, но за жалост - изпълнен с кръв.

Както знаем кърлежите са преносители и на зарази, дори и на смъртоносни болести. Затова е необходимо да се отстранят максимално бързо и ефикасно, за да се предотвратят вероятни зарази.

Много хора правят грешка, като хванат телцето на кърлежа с нещо и го дръпнат и решават, че по този начин са го извадили и всичко е приключило. Но в такива случаи главата на кърлежа остава и се започва от начало сърбеж, щипане.

Най-лесният и ефективен начин за премахване на кърлеж е като самият кърлеж и мястото около него се намажат с олио и с помощта на пинцета или с памуче се хваща кърлежът и се върти в посока, обратна на часовниковата стрелка, без да се дърпа, докато излезе на цяло.

Успех!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати