Как се почиства пиле?

Как се почиства пиле?

В магазините, супермаркетите и заведенията за хранене се доставят охладени и замразени птици и различни полуфабрикати. При случаи, когато се трябва да се справите с необработени птици, е необходимо да се премахнат перата, да се отдели главата, краката и да се почисти от вътрешности.

Първата стъпка от почистването на пилето е да се потопи във вряла вода и след това внимателно се оскубват перата.

След като процедурата по скубане е завършена, увийте трупа на пилето с кърпа и опърлете останалите перушинки с пламък, който не произвежда дим. Може да се използва и газова горелка или това да се направи на газовата печка.

Вътрешностите се изваждат през разреза на коремната област, а гушата - през разреза, който сме направили в основата на шията. Отрежете главата, премахнете шията, гушата и хранопровода. При премахване на шията част от кожата 5-6 см се оставя.

Отрежете краката и частта около ануса. Изплакнете пилето добре под течаща вода, сложете краката в разреза, направен върху корема, и сгънете крилата на гърба.

Почистеното пиле се измива в студена вода, за да се премахнат замърсяванията, съсирената кръв и остатъци от вътрешностите, след което се поставят върху стелаж или подходящ съд с разреза надолу, за да се отцеди водата.

За да се съхранят хранителните вещества, птиците не бива да се съхраняват във вода.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари