Как да настържем лесно кашкавал?

Как да настържем лесно кашкавал?

Можете ли да си представите, че нещата, които правим в кухнята и смятаме за лесни, се оказва, че не правим правилно и допускаме грешки, които създават още по-голяма бъркотия в кухнята? Едно от тези неща е стъргането на кашкавал. Нека проверим дали го правите правилно.

Оказва се, че не е правилно да стържем кашкавала във вертикална позиция, защото така упражняваме много повече сила, защото ако количеството кашкавал, което ще стържем, е по-голямо, ще се уморим много по-бързо.

Използвайте стъргалото, като го поставите в хоризонтално положение и по този начин, когато стържете кашкавала, той ще се събира във вътрешността му и няма да се пръска по целия кухненски плод по време на настъргването му.

Също така е хубаво да използвате по-твърд кашкавал, който е подходящ за стъргане, защото мекият кашкавал се натрошава и не се стърже толкова лесно. Трудно преминава през стъргалото и се рони, докато твърдият кашкавал при настъргване се отделя лесно и се получават хубави парчета за поръсване.

Ако все пак разполагате само с мек кашкавал, а ви трябва той да се настърже, не се притеснявайте, - има си лечение за тази болка.

Необходимо е да го сложите за малко в камерата, за да се втвърди, но не да замръзва. След като го извадите, можете да го настържете спокойно, защото плътността му ще ви позволи да се сдобиете с хубаво настърган кашкавал, без да ви се налага да купувате по-скъп или да търсите друг по-твърд.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари